pátek, 18. 10. 2024
Radost na závěr! Vadlejch posledním hodem vybojoval na evropském šampionátu zlato

Radost na závěr! Vadlejch posledním hodem vybojoval na evropském šampionátu zlato

Česká republika bez medaile z evropského šampionátu v Itálii neodjede. Oštěpař Jakub Vadlejch potvrdil roli favorita a posledním hodem ve finále si došel pro zlatou medaili. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: European Athletics

Medailové čekání je u konce. Česká výprava vybojovala na evropském šampionátu v Římě tři čtvrtá místa, na medaili ale čekala až do posledního dne. Největší želízko v ohni ovšem nezklamalo.

Oštěpař Jakub Vadlejch potvrdil svou medailovou formu. Poslední tři roky sbíral jeden úspěch za druhým, ovšem na prvenství z velké akce čekal. Hned prvním pokusem se dostal přes 81 metrů, vzápětí ale jeho největší soupeř Němec Julian Weber hodil jen šest centimetrů pod 86 metrů.

Ve třetí sérii si Vadlejch prakticky zajistil medaili hodem 84,66 metru. Letošní rekordman Max Dehnig skončil před branami užšího finále, Francouz Tupaia se pro změnu zranil.

V dalších dvou sériích se ale český oštěpař nezlepšil, bronz měl nicméně před posledním hodem zajištěn. To nejlepší si ale Jakub Vadlejch nechal na závěr. Předvedl svůj nejlepší výkon v sezoně a hodem dlouhým 88,65 metru si zajistil zlatou medaili!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený European Athletics (@europeanathletics)

další zajímavé články