sobota, 27. 07. 2024
Pád bývalé světové jedničky nemá konce. Wright vypadl v prvním kole i v Dánsku

Pád bývalé světové jedničky nemá konce. Wright vypadl v prvním kole i v Dánsku

Dvojnásobný mistr světa Peter Wright na Nordic Darts Masters titul neobhájí. Nečekaně vypadl už v prvním kole a jeho drsný pád tak nemá konce. Ostatní favorité pohodlně prošli mezi osm nejlepších. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Peter Wright je bývalou světovou jedničkou a dvojnásobným mistrem světa. Jeho forma ale začala mít klesající tendenci poté, co jeho žena Joanne prodělala odstranění žlučníku a následně jí zkolabovaly plíce.

Wright sice od té chvíle ovládl European Championship a Nordic Darts Masters, staré dobré časy ale hledá velice těžce. V Premier League skončil beznadějně poslední a dva tři zápasy v řadě vyhrál naposledy na Players Championship 5 v březnu.

V dubnu vyhrál jediný zápas z deseti a jinak tomu není ani v posledních týdnech. Na Players Championship sice uhrál dvě výhry, z dalších osmi zápasů ale urval jediný.

Prohrál i v úvodním kole Nordic Darts Masters, kde si na něj nečekaně vyšlápl až 135. hráč světového žebříčku Johan Engström. Wright padl jako jediný favorit osmifinále.

Mezi osmičku nejlepších doplní Engströma světová jednička Luke Humphries a jeho krajané Rob Cross, Michael Smith, Stephen Bunting a Nathan Aspinall. Postoupili také Belgičan Dimitri Van den Bergh a Velšan Gerwyn Price.

další zajímavé články