středa, 23. 10. 2024
Odveta století ťuká na dveře. Végh mi vše vzal a já to teď chci zpět, hlásí Vémola

Odveta století ťuká na dveře. Végh mi vše vzal a já to teď chci zpět, hlásí Vémola

Největší zápas tuzemského MMA nám klepe na dveře. Zápasníci si právě plní své hmotnostní povinnosti, po nichž akorát naberou síly a hned v sobotu zamíří do svatochrámku pražské Slavie, kde dojde k válce.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: OKTAGON MMA

Dvě nesporné legendy českého a slovenského MMA v hlavním zápase, jenž dostal nálepku „Odveta století“. Jejich výkonnost možná už není taková jako za mlada, o jejich odkazu ale nelze pochybovat. A stejně tak nelze zpochybnit to napětí, jež tento souboj doprovází.

Psal se tehdy listopad roku 2019, kdy žlutočerná organizace OKTAGON MMA zamířila do O2 areny, ve které se Vémola s Véghem střetli poprvé. Několik dlouhých měsíců promovaný zápas dostal pro českého zástupce hořkou tečku, jež mu přerušila vítěznou sérii a odňala lístek zpátky do UFC či do nějaké jiné velké zahraniční organizace.

Karlose tato prohra dlouhou dobu trápila, ovšem pak ho myšlenky za pomstou začaly hnát dopředu. Pět úmorných let čekal a konečně ta chvíle nastala. A že jí podřídil naprosto vše, to dosvědčují i slova trenéra Andrého Reinderse.

„Karlos se plně soustředí pouze a jenom na zápas. Když přijde na trénink, projde halou, nepozdraví, spousta lidí to má jako projev arogance, ale u něj to je ta bublina. Je směřovaný na trénink a na řešení svých věcí. Ani já sám si nedokážu troufnout tvrdit, jak je na tom mentálně. Hlava je u něj silná stránka a věřím, že tohle je pro něj životní zápas, o který usiloval celých pět let. Musí to mít v sobě nastavené tak, že do toho dá všechno,“ pověděl Reinders serveru sport.cz.

Zároveň nepočítá s tím, že by se Vémola po zápase v Edenu měl s profesionální kariérou rozloučit. Zejména, pokud by Attilu porazil a skóre mezi nimi vyrovnal na 1:1.

„U Karlose člověk nikdy neví, co se mu vyklube v hlavě. Věřím, že vyhraje a bude tam nějaká trilogie. Určitě ho bude lákat zápasit na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu (12. října), takže tohle bych nechal otevřený. Asi jen on sám ví, jak to je a není,“ konstatoval Reinders.

další zajímavé články