sobota, 27. 07. 2024
Cross získal desátý titul. Ovládl US Darts Masters

Cross získal desátý titul. Ovládl US Darts Masters

Angličan Rob Cross narušil dominanci Luka Littlera a v New Yorku získal na US Darts Masters svůj desátý profesionální titul. Ve finále po obrovském dramatu přehrál Gerwyna Prycea z Walesu. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 03. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Turnaje v Madison Square Garden zúčastnilo celkem šestnáct šipkařů - osm evropských hvězd a osm severoamerických vyzyvatelů. Uspěl jediný, Kanaďan Jeff Smith, který rozdrtil Michaela Smithe a navázal na loňský povedený ročník, ve kterém hrál dokonce finále.

V něm podlehl Michaelu van Gerwenovi, jenž titul neobhájil. V dnešním čtvrtfinále totiž podlehl Robu Crossovi. Ani kanadské překvapení se dále nedostalo, nad síly Jeffa Smithe byla kometa letošního roku, Luke Littler.

S trápícím se Peterem Wrightem si jednoznačně poradil Gerwyn Pryce a největší potíže tak ve čtvrtfinále měl Luke Humphries. Světová jednička udolala Nathana Aspinalla až v jedenáctém rozhodujícím legu.

V semifinále ale padl i Humphries. Rob Cross si sice nechal dorovnat náskok 5:0, poslední dva legy ale ovládl a nad úřadujícím mistrem světa ovládl i čtvrtý z posledních pěti vzájemných duelů.

Ve finále se Cross postavil Gerwynu Pryceovi. Další bývalý mistr světa i přes horší průměr a nižší počet sto osmdesátek po dvou prohrách udolal Luka Littlera. Ve finále byl naopak v obou zmíněných statistikách lepším hráčem, v rozhodujícím patnáctém legu ale Crossovi podlehl.

Rob Cross tak získal svůj jubilejní desátý titul na světovém okruhu a čtvrtý z PDC World Series finals. Na americké půdě nicméně uspěl poprvé ve své kariéře. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Professional Darts Corporation (@officialpdc)

další zajímavé články