sobota, 27. 07. 2024
Machačev uškrtil Poiriera a chce druhý titul. Američan naopak nevyloučil konec

Machačev uškrtil Poiriera a chce druhý titul. Američan naopak nevyloučil konec

Galavečer UFC v New Jersey opanoval ruský zápasník Islam Machačev, který obhájil titul v lehké váze, když v pátém kole na D´Arce Choke uškrtil Dustina Poiriera. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Tvrdé ukončení od Adriana Martinse zůstává jedinou porážkou Islama Machačeva. Od roku 2015 zvládl i čtrnácté utkání za sebou, i když Dustin Poirier byl dost možná jeho nejtěžším soupeřem.

Legendární Američan se skvěle bránil takedownům ruského zápasníka a především ve druhém kole dělal Machačevovi velké problémy. V dalším průběhu bitvy o titul v lehké váze uštědřil favoritovi několik tvrdých úderů a způsobil mu i značnou tržnou ránu nad obočím.

Sám měl ale potíže se zrakem a v pátém kole nakonec padl. Machačev jej dostal na zem a na D´Arce Choke jej v polovině závěrečného kola uškrtil. "Je to šampion a legenda. Ustál mé takedowny a udělal mi to hodně těžké. Děkuji, Dustine," ocenil svého soupeře Machačev, který přiznal, že jeho dalším cílem je druhý pás šampiona. Konkrétně v divizi do 77 kilogramů.

Podobně hovořil i Poirier, jenž měl pro svého soka taktéž pouze slova chvály. Sám přitom nevyloučil definitivní konec své úspěšné kariéry. "Asi to bude můj poslední zápas. Islam je každopádně právoplatný šampion. Chvíli jsem si myslel, že jsem na dobré cestě, ale zvládl to lépe," zhodnotil duel Poirier.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

další zajímavé články