středa, 23. 10. 2024
Eden přišel o (druhý) největší tahák a lidé nadávají. Peňáz vysvětlil, co stálo za jeho odstoupením

Eden přišel o (druhý) největší tahák a lidé nadávají. Peňáz vysvětlil, co stálo za jeho odstoupením

Měla to být nejlepší bitva večera. Oči všech sportovních fandů na ni upínaly svou pozornost. Nakonec z toho ale nic nebude. Důvodů je vícero a každý má svou pravdu. Pojďme si však nyní poslechnout tu Peňázovu.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 06. 2024
  • , zdroj fotky: OKTAGON MMA

Matěj Peňáz je jedním z nejnadanějších českých bojovníků. Na půdě Oktagonu jej ještě nikdo nepřemohl, za což si vysloužil čestnou titulovou šanci. Ta měla přijít již příští víkend na stadionu v pražském Edenu proti šampionovi střední váhy Patriku Kinclovi. Z tohoto zápasu však sešlo.

Šampion před pár dny oznámil, že má infekci, kvůli které nemůže v termínu nastoupit. Matěj Peňáz tak mohl jít s náhradním bojovníkem Vlastou Čepem, ale trval na tom, že na nic nepřistoupí, dokud nebude do hry vhozen opasek pro dočasného mistra divize. A zároveň chtěl bitvu na pět kol, nikoliv jen na tři.

Zdlouhavá jednání mezi bojovníkem a organizací k ničemu nevedla. Nakonec se obě strany rozešly v pořádné rozepři, která ještě bude mít dohru. Raději ani nechtějme vědět jakou.

„Chystal jsem se na svůj vůbec první zápas na pětkrát pět minut. Tahle příprava tedy byla jiná od těch předchozích. Byla podstatně náročnější a také delší,“ vysvětloval český postojový talent na YouTube kanálu Willy Cao, proč odmítal netitulovou náhradu. 

„Samozřejmě, kdybych měl prozatímní pás, tak pořád máš pás Oktagonu, sice dočasný, ale určitě to něco znamená ve světě a je to důležité,“ uvedl ambiciózní sedmadvacetiletý bojovník, pro něhož byl titul ve žlutočerné organizaci odrazovým můstkem kariéry. 

„Pak je to důležité i z hlediska toho, že bude další zápas s Patrikem Kinclem a že nenastane žádná situace ve stylu, kdy Patrikovi dají někoho ve Frankfurtu, kde je řekněme velký předpoklad toho, že by mohl jít zápasit o titul nějaký Němec, který se jmenuje Engizek, který měl dva zápasy v Oktagonu a dostane přede mnou přednost skrze to, že nemám prozatímní titul. Prozatímní titul by v tomhle ohledu byl jistota, že bude další zápas s Patrikem,“ vyjasnil Peňáz, jak se věci mají. Proto je ve svém titulovém nároku tak neodbytný.

další zajímavé články