sobota, 27. 07. 2024
Mourinho je v poslední fázi hledání nového klubu. Vyzkoušet by si měl úplně nové angažmá

Mourinho je v poslední fázi hledání nového klubu. Vyzkoušet by si měl úplně nové angažmá

Bez angažmá dlouho nezůstal. Dřívější skvělý trenér José Mourinho se dostal do hledáčku předního tureckého klubu. Nějaký kontakt již proběhl a vše je prý na dobré cestě k podpisu smlouvy.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 05. 2024
  • , zdroj fotky: AS Řím

„The Special One“ je přezdívka, která byla v posledních letech tak trochu už zapomenuta. Přesto nelze zapomenout, čeho slavný portugalský kouč během své aktivní kariéry dosáhl. Ač sice s preferovaným defenzivním stylem fotbalu, tak si vždy našel cestu k úspěchu. A to v každém klubu, ve kterém působil, kromě jednoho… Tottenhamu Hotspur.

Tottenham je nicméně prokletý klub, kde trofeje nesbírá nikdo (s prominutím), a tak Mourinhovi není co vyčítat. Italskému AS Řím již dokázal vrátit zašlou slávu a vyhrál s ním Evropskou konferenční ligu. A teď by rád do své sbírky přidal další trofej.

„Právě probíhají jednání. José by rád pracoval opět co nejrychleji to bude jenom možné,“ uvedl novinář James Ducker z deníku Telegraph. Samozřejmě chybí zmínit, že tím cíleným klubem je Fenerbahce, kterému v nejvyšší turecké soutěži po sedmatřiceti odehraných kolech náleží v tabulce druhá příčka.

„Na nějaký odpočinek rozhodně nemyslím. Rád bych pracoval, ale chci se ujistit, že budu pracovat na správném místě. Na takovém, které mě bude motivovat a kde s vedením budeme na stejné vlně,“ prohlásil při posledním rozhovoru před pár dny Mourinho pro server beIN SPORTS. Naznačil tak, že si přeje, aby mu vedení šlo na ruku, minimálně co se posil týče.

Abychom si na závěr ještě trochu zaspekulovali, Fenerbahce není jedinou destinací, která o Josého jeví zájem. Nějaké britské deníky zmiňují například takový West Ham, kde právě končí David Moyes. Z hlediska peněz by se nejednalo o špatné místo, z hlediska ambic to ale pro portugalského taktika asi moc nebude.

Bild, což je pro změnu německý deník specializující se na Bundesligu, informuje, že Mourinho je v druhé vlně potenciálních kandidátů na post manažera Bayernu Mnichov. A tady je nutné uvést, že Bayern během pár týdnů odmítlo rovných šest trenérů. Bavorský celek byl z této situace tak zoufalý, že dokonce nabídl Thomasi Tuchelovi setrvání ve funkci. On tuto nabídku ovšem odmítl.

další zajímavé články