sobota, 27. 07. 2024
Na světového šampiona se pískalo. V Sheffieldu urval postup a nakonec i vítězství Smith

Na světového šampiona se pískalo. V Sheffieldu urval postup a nakonec i vítězství Smith

Čtyřka pro závěrečné londýnské vyvrcholení šipkařské Premier League je kompletní. Poslední postupové místo vybojoval Michael Smith, který díky fantastickému zavírání nakonec v Sheffieldu i triumfoval. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Tři semifinalisté byli jasní a ve čtvrtfinále pozici favorita dokázali potvrdit. Luke Littler na úvod porazil Petera Wrighta, Luke Humphries zdolal Gerwyna Prycea a Michael van Gerwen si poradil s Robem Crossem.

Rozhodně nejzajímavější byl souboj Michaela Smithe a Nathana Aspinalla. Šlo totiž o postup do semifinále. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl osmý leg, ve kterém Aspinall přišel o servis. Smith zápas dopodával a zařídil si svou účast v Londýně.

A nakonec v Sheffieldu i vyhrál, což se mu povedlo také v loňském roce. V semifinále parádně otočil proti Lukeovi Littlerovi ze stavu 1:4 a ve finále vyzval světového šampiona Lukea Humphriese, kterému se vydařil duel proti Michaelu van Gerwenovi.

Smith i ve finále podal vynikající výkon, především v rámci zavírání. Ve čtvrtfinále zavřel 136 a 132, v semifinále dokonce 156 a 120 a ve finále si připsal průměr šipek přes 100 bodů (100,16). A i tentokrát zavřel parádně na 140.

Humphries, který musel po většinu večera snášet v Sheffieldu pískot, kontroval a po dvou šedesátkách zavřel bullem. Na Smithe ale neměl. V tabulce základní části končí druhý za svým jmenovcem Littlerem. Van Gerwen bere třetí místo, Smith poté čtvrté.

Jen těsně nepostoupil do finále Nathan Aspinall, který stejně jako Smith urval dvě výhry. Rob Cross, Gerwyn Price a Peter Wright nezvítězili ani jednou, posledně jmenovaný si navíc připsal během šestnácti večerů jen dva vítězné zápasy. A je zřejmé, že v příštím roce už do Premier League pozvánku nedostane. 

další zajímavé články