sobota, 27. 07. 2024
S Kinclem by šlo o titul, s Peňázem by se o pás nebojovalo. Oficiálním náhradníkem pro Eden se stal Slovák Čepo!

S Kinclem by šlo o titul, s Peňázem by se o pás nebojovalo. Oficiálním náhradníkem pro Eden se stal Slovák Čepo!

Druhá červnová sobota toho ve vršovickém Edenu v rámci největšího MMA turnaje v historii země nenabídne zrovna málo. A tím nemáme na mysli pouze odvetu století o titul polotěžké váhy mezi Attilou Véghem a jeho vyzyvatelem Karlosem Vémolou.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Na mimořádně atraktivní kartě se totiž nalézají i dobře známé tváře jako Trpišanský, Mazúch, Petrášek, Pokorný, Rock, Kozma, Wanliss, Ligierski či Apollo.

Předzápas před hlavním chodem se navíc ponese ve znamení střetu dvou největších postav "middleweight" Matějem "Money" Peňázem a Patrikem "Inspektorem" Kinclem, který je nejvýše postaveným bojovník organizace Oktagon MMA napříč všemi váhovými kategoriemi a favoritem je i podle sázkařských kurtů.

Buday si polepšil. V Las Vegas bude usilovat o svou pátou UFC výhru pár chvil před Connorem McGregorem

Uprostřed pracovního týdne navíc vyšlo najevo, že oficiálním náhradníkem pro titulový duel Kincl vs. Peňáz se stal na turnaji s pořadovým číslem 58 slovenský ranař Vlasto Čepo.

Pravděpodobně to dává největší smysl. S Kinclem už jednou zápasit měl, ale vše loni zhatilo zranění zkušenějšího borce a o případném duelu s Peňázem, se kterým si vyměnil nejeden slovní výpad, už se mluví dobré tři roky.

Devětadvacetiletý "El Chapo", jehož profesionální MMA bilance je 12 triumfů a 3 prohry, půjde samozřejmě do akce pouze v případě, kdyby se některý ze dvou hlavních aktérů zranil a musel by z očekávané řeže v metropoli odstoupit.

Prioritou Pudilové je zastavit šňůru proher. Na půdě UFC však bude čelit nebezpečnému postrachu z Brazílie

"Ve variantě Kincl vs. Čepo by šlo o titulový zápas, roky očekávaný duel Peňáz vs. Čepo by byl bez titulu," upřesnila pořádající organizace.

Čepo naposledy zápasil na sklonku loňského roku, kdy ho přemohl Polák Piotr Wawrzyniak, jenž o pár měsíců později podlehl právě Kinclovi. Předtím táhl šňůru čtyř výher, když postupně přejel Ivana Jakovljeviče, Antonia Zovaka, Giovanniho Melilla a Iona Taburceanua. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

další zajímavé články