sobota, 27. 07. 2024
Prioritou Pudilové je zastavit šňůru proher. Na půdě UFC však bude čelit nebezpečnému postrachu z Brazílie

Prioritou Pudilové je zastavit šňůru proher. Na půdě UFC však bude čelit nebezpečnému postrachu z Brazílie

Devětadvacetiletou zápasnici smíšených bojových umění v bantamové váze Lucii Pudilovou, zkušenější ze dvou Češek v UFC (zdravíme o sedm let mladší Terezu Bledou), čeká v oné globálně známé americké organizaci již jedenáctý souboj, k němuž dojde v Las Vegas dvacátý červencový den.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Jak informoval novinář Eurosportu Marcel Dorff, její soupeřkou bude brzy jednatřicetiletá rodačka z brazilského Sao Paula Luana "Dread" Carolina.

Ta má za sebou za poslední rok v UFC dvě výhry proti Ivaně Petrovic a Juliji Stoliarenko, již zdolala v únoru na technické KO pouhých osm vteřin před koncem bitvy.

Protože má příbramská rodačka v UFC negativní skóre 3:7 (její celková bilance je však 14:9) a poslední dva duely s Ailin Perez i Joselyne Edwards prohrála na body, favoritkou nebude a může jen překvapit.

"Ve svém desátém zápase v UFC neuspěla. V prvních dvou kolech měla dlouhé minuty kontrolu na zemi soupeřka Ailin Perez, v závěru toho třetího Češka svojí argentinské soupeřce nasadila škrcení, ale do vítězného konce ho nedotáhla, a tak rozhodovaly bodoví rozhodčí. Ti výhru přisoudili Perez," zněly tehdejší reporty po neúspěšném souboji s podsaditou Argentinkou. 

Zápasnice s přezdívkou "střela", která se podruhé vrátila do UFC loni v srpnu po šestizápasové misi v české organizaci Oktagon MMA, se představí v kleci po osmi měsících pauzy.

Poslední triumf si připsala necelé dva roky zpět proti Číňance Yanan Wu, kterou díky svým tvrdým loktům zdolala v Salt Lakce City na TKO ve druhém kole.

další zajímavé články