sobota, 27. 07. 2024
Leeds přinesl jediné drama. Předposlední večer patřil světovému šampionovi

Leeds přinesl jediné drama. Předposlední večer patřil světovému šampionovi

Předposlední večer základní části Premier League ovládl světový šampion Luke Humphries, jenž si poradil s Michaelem van Gerwenem. Právě až finálové klání nabídlo dlouho očekávané drama.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 10. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Do finálového souboje to totiž byly poměrně jednoznačné záležitosti. Ve čtyřech čtvrtfinále získali poražení borci jen osm legů. Gerwyn Price a Nathan Aspinall nasbírali po třech lezích, Peter Wright a Rob Cross uhráli jediný.

Ani v semifinále to žádné drama nebylo. Michael van Gerwen překvapivě a snadno vyřídil Lukea Littlera. Nebyl navíc daleko od devítky, kdy trefil prvních sedm šipek naprosto ideálně.

Ve druhém semifinále Luke Humphries stejným poměrem, tedy 6:1, vyřadil Michaela Smithe a ve finále se tak potkali aktuální světová jednička a světová trojka. Lépe začal Nizozemec, ihned sebral Humphriesovi servis a ujal se vedení. Za stavu 3:1 sice přišel o dvě hry v řadě, v sedmém legu to byl ale znovu on, kdo dokázal Angličanovi servis sebrat.

Jenže ani tento náskok nakonec nedotáhl, v závěrečném legu Humphries udržel výhodu tří šipek a připsal si čtvrté vítězství v letošní edici Premier League. Čtyři výhry mají také Luke Littler a právě Michael van Gerwen.

Ti už navíc mají jistý postup do vyvrcholení bitvy o šipkařského krále v Londýně. Čtvrtým semifinalistou bude jeden z dvojice Nathan Aspinall - Michael Smith. Rozhodne se hned příští týden ve čtvrtfinále, kde se oba utkají. 

další zajímavé články