čtvrtek, 16. 05. 2024
Littler je po dalším triumfu v čele Premier League Darts, Van Gerwen naopak na hraně postupu

Littler je po dalším triumfu v čele Premier League Darts, Van Gerwen naopak na hraně postupu

Obhájce Michael van Gerwen prožívá v rámci Premier League Darts slabší období a je na samém hranici postupu do semifinále. V čele je naopak po dalším titulu Luke Littler. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 04. 2024
  • , téma: Další sporty
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Po jubilejním desátém večeru se do čela propracoval Luke Littler, jenž o jediný bod vede před úřadujícím mistrem světa Lukem Humphriesem. Třetí je Nathan Aspinall a až na čtvrté pozici Michael van Gerwen.

Obhájce vítězství v rámci Premier League Darts sice vyhrál hned tři večery, ale se sedmnácti body je jen o dva body před pátým Michaelem Smithem. Bez vítězství jsou stále Rob Cross, Gerwyn Price a Peter Wright. Posledně jmenovaný má už jen malou šanci postoupit do závěrečných bojů.

V Manchesteru se ani jednou nemuselo jít do rozhodujícího legu. Hned ve čtvrtfinále vypadli Michael van Gerwen a také Luke Humphries. Nejlepší šipky jednoznačně házel Gerwyn Price, který v semifinále proti Michaelu Smithovi dokonce zavřel na devět šipek.

Ve finále mu ale došly síly. Luke Littler ovládl druhý turnaj Premier League Darts v řadě a mrzel jej pouze fakt, že si jeho oblíbený tým Manchester United nechal utéct výhru proti londýnské Chelsea.

další zajímavé články