středa, 15. 05. 2024
Devátý večer Premier League Darts ovládl Littler, raduje se poprvé v kariéře

Devátý večer Premier League Darts ovládl Littler, raduje se poprvé v kariéře

První titul v rámci Premier League Darts si včera v Belfastu připsal teprve sedmnáctiletý Luke Littler. Ten opět vyřídil mistra světa Luka Humphriese a ve finále si dovolil i parádní zavření dvěma bully. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 03. 2024
  • , téma: Další sporty
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Od světového šampionátu, kde byl úspěšný Luke Humphries, se již zmíněný mistr světa potkal s Lukem Littlerem čtyřikrát. A ve všech případech byl úspěšný teprve sedmnáctiletý rodák z Runcornu.

Jedenáctilegové drama zvládl stejně jako Littler také Nathan Aspinall, jenž si vyšlápl na Gerwyna Prycea. Uspěli také Michael van Gerwen v duelu bývalých světových jedniček proti Michaelu Smithovi a Peter Wright, který překvapivě hladce porazil Roba Crosse a připsal si teprve druhé vítězství v letošním vydání Premier League Darts.

Do prvního finále se ale Wright neprobojoval, v semifinále uhrál s Aspinallem jen dva legy. Moc šancí nedostal ani Van Gerwen, nad jehož síly byl Littler.

Vycházející šipkařská hvězda si nakonec v Belfastu došla pro premiérový triumf v Premier League. Ačkoliv poměrně brzy prohrával 1:3 na legy, zápas dokonale otočil. A to i díky fantastickému zavření 125 bullem, pětadvacítkou a opět bullem.

další zajímavé články