pondělí, 29. 04. 2024
Odveta se nepovedla, triumf v Indian Wells opět slaví Alcaraz

Odveta se nepovedla, triumf v Indian Wells opět slaví Alcaraz

Španělský tenista Carlos Alcaraz ve finále Indian Wells opět vyzrál na ruského protivníka Daniila Medveděva a ve dvou setech jej porazil. Obhájil tak titul z loňské sezony a zapsal svůj třináctý titul.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 03. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: Carlos Alcaraz Garfia

Daniil Medveděv přitom do duelu vstoupil lépe. Čistou hrou si pohlídal svůj servis a následně světové dvojce sebral servis. O servis ale v páté hře přišel a první sada tak musela vyvrcholit tie-breakem.

V něm přišel ruský tenista o své podání dvakrát, konkrétně při prvním a posledním míčku. Druhý už byl o poznání jednoznačnější. Medveděv nenašel na Alcaraze recept, dvakrát přišel o servis a po třiatřiceti minutách i o druhý set.

Carlos Alcaraz tak v Indian Wells obhájil titul a potvrdil, že pokud se již dostane do finále, je téměř k neporažení. Aktuálně má ve finálových duelech skvostnou bilanci třinácti výher a čtyř porážek.

"Znamená to pro mě opravdu hodně. Ze začátku jsem se bál o svůj kotník a příliš dobře jsem se necítil. Ale v každém kole jsem se cítil lépe," prohlásil Alcaraz ihned po konci utkání.

další zajímavé články