středa, 15. 05. 2024
Šestý večer Premier League ovládl mistr světa Humphries

Šestý večer Premier League ovládl mistr světa Humphries

V Brightonu se uskutečnil již šestý večer Premier League Darts. S přehledem jej ovládl mistr světa Luke Humphries, jenž si poradil s trojicí soků Gerwyn Price - Rob Cross - Michael Smith. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 03. 2024
  • , téma: Další sporty
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Luke Humphries ve čtvrtfinále pohodlně přehrál Gerwyna Pricea. Průměrem 105,5 bodu na tři šipky mu nedal žádnou šanci a zvítězil 6:2 na legy. Překvapením byl naopak rychlý konec Michaela van Gerwena, bez výhry je i po šestém večeru Peter Wright.

Do semifinále se znovu protlačil také mladík Luke Littler, v něm ale nestačil na krajana Michaela Smithe. Ve druhém, taktéž anglickém, semifinále se znovu zaskvěl Humphries. Ačkoliv Rob Cross nasázel šest stoosmdesátek a v průměru házel 108 bodů na tři šipky, úřadující světový šampion byl ještě o něco lepší.

Dostal se na famózní průměr 113,71 a pátého hráče světového žebříčku porazil 6:3. A nakonec si v Brightonu došel pro svůj první titul z letošní Premier League, když stejným poměrem přehrál Smithe. 

I v tomto klání se Humphries dostal přes 100 bodů, brzy utekl světové trojce na rozdíl čtyř legů a po zásluze bere celkové vítězství. Další večer Premier League Darts je na programu už příští týden, tentokrát se bude hrát v Nottinghamu. 

další zajímavé články