sobota, 27. 07. 2024

Sparta bude bránit jednogólový náskok v dalekém ruském Krasnodaru


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 02. 2016

Ve čtvrtek večer si může pražská Sparta zajistit postup do osmifinále Evropské ligy. V odvetě bude na půdě ruského Krasnodaru hájit jednogólový náskok z prvního utkání. Zápas začíná v 19 hodin SEČ, přímým přenosem je vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Sparta před týdnem v prvním zápase doma uhrála velice nadějný výsledek 1:0. O jediný gól zápasu se postaral v 64. minutě mladý útočník Lukáš Juliš. Sparťanští sice byli doma mírně lepším týmem, ovšem na ruské půdě to v odvetě nebudou mít vůbec jednoduché. Krasnodar je v ruské lize zatím na uspokojivém pátém místě a stejně jako minulý rok, i letos se silně dotahuje na účast v evropských pohárech. Za zmínku stojí především jeho bilance domácích zápasů. V posledních patnácti domácích zápasech Krasnodar ani jednou neprohrál! Stalo se tak naposledy v červenci minulého roku v ligovém utkání proti Spartaku Moskva (0:1). Sparta Praha se zatím v Synot lize marně dotahuje na její čelo. Na vedoucí Plzeň ztrácí z druhé příčky tři body, na třetí Mladou Boleslav však již má luxusní náskok devíti bodů. V rámci dosavadních dvou jarních kol ještě Sparta neprohrála, když 1:2 porazila Zlín a minulý týden již zmiňovanou Mladou Boleslav 2:0. Kromě již zmiňovaného zápasu v rámci Evropské ligy se Sparta s ruským Krasnodarem utkala v novodobé historii ještě dvakrát, a pokaždé v rámci přátelského klání. V únoru roku 2014 se oba soupeři rozešli smírně 1:1, o rok dříve se radoval Krasnodar z výsledku 2:3.

NÁZOR

Krasnodar bude určitě v tomto odvetném utkání favoritem a Sparta bude mít plné ruce a nohy bránění. Jednogólový náskok je však nadějný a věřím, že Sparta je schopná v Rusku uhrát alespoň remízu.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.50

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články