sobota, 27. 07. 2024

Jarní ligovou část Synot ligy zahájí Dukla, která doma přivítá Liberec


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 11. 02. 2016

Svou jarní ligovou část zahájí tento týden také Synot liga. 17. kolo odstartuje páteční předehrávka mezi Duklou Praha, která hostí na Julisce Slovan Liberec. Zápas začíná v 18 hodin SEČ.

PREVIEW

Dukla Praha nezažila příliš povedený podzim. Po šestnácti kolech má na kontě pouhých devatenáct bodů. Je tedy až na jedenácté pozici, nicméně jako jediný celek z druhé poloviny tabulky má aktivní skóre v poměru 24:23. Zimní příprava se Pražanům vcelku vydařila. Dukla například rozstřílela Žižkov vysoko 7:1, poradila si s Českými Budějovicemi v poměru 1:3, nebo remizovala s ukrajinským Metalist Charkov 1:1. Liberec je naopak ve velice příznivé situaci. Do jarní části soutěže vstupuje ze čtvrtého místa, které zajišťuje účast v předkole Ligy mistrů, s devětadvaceti body na kontě. Stejně bodů má navíc také třetí Mladá Boleslav. V přípravě zaznamenal Liberec střídavé výkony. Na jednu stranu si poradil s druholigovým Ústím nad Labem (4:3) a stejným výsledkem udolal i slovenskou Trnavu. Na stranu druhou remizoval s Táborskem 3:3 nebo podlehl makedonskému Vardaru 1:2. První vzájemný zápas této sezony dopadl nerozhodně. Na stadionu pod Ještědem se zrodila remíza 1:1.

NÁZOR

Dukla minulou sezonu podávala rozporuplné výkony, a tak je otázkou, s jakou formou nastoupí v pátek v podvečer. Liberec má v tomto zápase docela dobrou příležitost odvézt si z Julisky nějaké body.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.30

(zdroj fotky: fcslovanliberec.cz)

další zajímavé články