sobota, 27. 07. 2024

Liberec může doma zaskočit Marseille a vybojovat tak historický postup


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 09. 12. 2015

Ve čtvrtek čeká severočeský Liberec klíčový zápas v Evropské lize o postup do jarních vyřazovacích bojů. Bude doma hostit francouzskou Marseille. Utkání začíná v 19 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Skupina F, ve které se nachází právě český zástupce Liberec, už zná před závěrečným kolem jednoho jistého postupujícího. Tím je portugalská Braga, která si postup zajistila díky čtyřem výhrám. Druhé místo je však stále otevřené dvěma celkům, a to právě Liberci a také Marseille. Výchozí pozici má určitě lepší Marseille, která je ve skupině F aktuálně druhá s devíti body na kontě. Druhou příčku bude hájit před třetím Libercem se sedmi body. A bude se muset hodně činit, poněvadž v prvním vzájemném střetnutí na půdě Marseille Liberec zvítězil 0:1! V domácích ligových soutěží se oběma celkům daří rozdílně. Zatímco Liberec je na špičce Synot ligy a přezimuje tuto soutěž na čtvrté pozici s devětadvaceti body, Marseille je ve francouzské Ligue 1 až na deváté příčce. Z posledních pěti ligových zápasů sice dokázala vytěžit úctyhodných osm bodů, nicméně pořád to nestačí k posunu do horních pater Ligue 1. Marseille sice dokázala porazit St. Etienne a také Rennes, ovšem na druhou stranu prohrála doma s Nice a remizovala s Monakem a konečně také s Montpellierem.

NÁZOR

Papírovými favority jsou samozřejmě hosté z Francie, ovšem dle mého názoru by se předem Liberec neměl zatracovat. V prvním vzájemném zápase dokázal, že lze i díky notné dávce štěstí sebrat body i tak věhlasnému celku jako je Marseille. Věřím, že se může zrodit další překvapení a Liberec by tak mohl slavit postup.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 3.90

(zdroj fotky: fcslovanliberec.cz)

další zajímavé články