sobota, 27. 07. 2024

Juventus bude chtít proti Laziu udržet krok s čelem tabulky


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 02. 12. 2015

V pátek je v italské nejvyšší Serii A na programu předehrávka 15. kola. Hned úvodní zápas nabídne velice atraktivní podívanou, Juventus zavítá na půdu Lazia Řím. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 2.

PREVIEW

Juventus určitě není ani trochu spokojen s nynějším postavením v lize. Aktuálně okupuje až pátou pozici s celkovým součtem čtyřiadvaceti bodů. Na vedoucí Neapol tak ztrácí již úctyhodných sedm bodů. V posledních pěti ligových kolech nasbírala „Stará dáma“ dvanáct bodů za čtyři výhry a jednu porážku. Před pěti týdny podlehl Juventus nováčkovi ze Sassuola na jeho půdě poměrem 1:0. Mj. to je také soused Juventusu v tabulce. Ve zbylých případech však už byl stoprocentní, když si postupně poradil s Turínem (2:1), Empoli (1:3), AC Milánem (1:0) a konečně Palermem (0:3). Lazio se v poslední době absolutně trápí a tabulkou se propadá stále níže a hlouběji. Současná pozice Lazia Řím je až na desátém místě, přičemž má celkově slušných devatenáct bodů. Nicméně v posledních pěti kolech získali Římané pouhý jeden bod! Bylo to před dvěma týdny doma s Palermem (1:1). V ostatních případech už Lazio mělo takříkajíc smůlu. Z Empoli odjelo s negativním skóre 1:0, v derby se svým odvěkým rivalem AS Řím prohrálo o dvě branky (2:0), od AC Milán obdrželo třígólový příděl (1:3) a soused z tabulky Atalanta porazila Lazio 2:1. Laziu se navíc ve vzájemných zápasech proti Juventusu příliš nedaří. V minulé sezoně se tyto celky spolu utkaly celkem třikrát, jednou ve finále Coppa Italia, kde byl v prodloužení úspěšnější Juventus (2:1). V Serii A se minulý rok dvakrát radoval rovněž Juventus, navíc díky výsledkům 0:3 a 2:0 Lazio Řím nevstřelilo ani jednu branku. Letos se tyto dva celky střetly ve finále italského Superpoháru, kde se opět radoval Juventus, a to díky výsledku 2:0.

NÁZOR

Z nedávné historie tedy vidíme, že víc šancí v pátek uspět bude mít bezesporu hostující Juventus. Lazio se potřebuje vymanit ze špatného herního rozpoložení, ovšem loňský finalista Ligy mistrů pro to není příliš vhodný.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: facebook.com/Juventus)

další zajímavé články