sobota, 27. 07. 2024

Caen ve středu zajíždí na horkou půdu Monaka


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 01. 12. 2015

Ve Francii je tento týden na programu vložené 16. kolo Ligue 1. V něm si může upevnit svou dobrou pozici Caen, které však zavítá na půdu Monaka. Utkání začíná ve středu v 19 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

Francouzské Ligue 1 i v této sezoně jasně vládne PSG. Na druhé pozici je po patnácti kolech právě Caen, které doposud nasbíralo osmadvacet bodů. Na vedoucí Paříž tak ztrácí už propastných třináct bodů. Caen tak spíše bojuje o udržení druhé pozice. V posledních pěti zápasech dokázalo Caen získat pouhých sedm bodů, což je na celek, který útočí na čelo ligy, zoufale málo. Minulý týden si sice vyšláplo venku na Bordeaux 1:4 a předtím porazilo 2:1 Guingamp, ovšem předtím podlehlo Caen sestupem ohrožené Bastii 1:0, doma s Nantes pak kapitulovalo poměrem 0:2. Za zmínku také stojí bezbranková remíza s třetím Angers. Monako by i letos rádo nakouklo do pohárové Evropy. V současné době se nachází na sedmém místě s čtyřiadvaceti body, takže na pohárové příčky ztrácí pouhý bod. Monako v posledních pěti zápasech kapitulovalo pouze v jednom případě – bylo to na hřišti Bordeaux poměrem 3:1. Minulý týden uhrálo s Marseille divokou remízu 3:3, ještě předtím stačilo porazit Nantes (1:0), Angers (1:0) a Reims (rovněž 0:1). Monako se obecně vyznačuje velice defenzivním pojetím hry, na což ovšem doplácí ofenzivní složka týmu. Možná to někoho překvapí, nicméně Caen se v Monaku docela daří. Z posledních třech zápasů na půdě Monaka si Caen vždy odvezlo alespoň bod. Na jaře roku 2013 si odtud dokonce odvezlo hubenou výhru 0:1.

NÁZOR

Myslím si, že v tomto utkání mnoho branek nepadne. Caen zde může uhrát dobrý výsledek, protože na rozdíl od Monaka nehraje Evropskou ligu a nemá mnoho důvodů se šetřit. Naopak Monako příští týden sehraje klíčový zápas o postup do jarních bojů EL.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.50

zdroj fotky: facebook.com/asmonaco

další zajímavé články