úterý, 22. 10. 2024

Souboj trápících se celků. Dukla v předehrávce vyzve Teplice


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 26. 11. 2015

Zima dorazila i do České republiky, ovšem na fotbalových trávnících zřejmě zůstane vše při starém. Zimní 15. kolo Synot ligy otevře na domácím stadionu pražská Dukla, která přivítá Teplice. Utkání začíná v pátek v 18 hodin SEČ.

PREVIEW

Do zápasu půjdou z lepší výchozí pozice severočeské Teplice. Ty jsou po čtrnácti odehraných kolech na devátém místě s osmnácti body. I když jsou až v pomyslné druhé polovině tabulky, i tak si „modrožlutí“ dokázali udržet aktivní skóre v poměru 23:22. V posledních třech ligových kolech se Teplicím vůbec nevedlo dobře. Dokázaly v nich nasbírat pouze jeden bod, když doma podlehly Slavii 0:1, na Spartě pak o týden později dokonce 3:1. Bod získali Tepličtí minule doma s Jabloncem. Tristní start do zápasu pak zachraňovali na konečných 2:2. Dukla Praha je na tom o něco hůře. Aktuálně si pobývá až na dvanácté pozici s šestnácti body na kontě. V posledních pěti soutěžních utkáních vyhrála Dukla pouze jednou, bylo to doma se Zlínem (1:0). Nečekanou porážku zaznamenala Dukla o týden později s Příbramí, která si odvezla z Prahy tři body za výsledek 0:1. Zbývající tři remízové výsledky sehrála Dukla s Jabloncem (3:3), Mladou Boleslaví (1:1) a nakonec i s nováčkem z Olomouce (0:0). Nutno také na závěr podotknout, že Teplicím se na Julisce vůbec nedaří. Vždyť Severočeši tu v posledních několika sezonách vůbec neuspěli, poslední ucházející výsledek - remízu (0:0) uhráli v roce 2011. Minulou sezonu odjely z Julisky Teplice s pětigólovým přídělem (5:1).

NÁZOR

Favoritem je určitě domácí Dukla Praha, ovšem všichni známe její výsledkové výkyvy. Dukla bude chtít určitě napravit počet výher v této sezoně, jejichž součet je doposud pouze tři! Věřím, že se to v pátek Dukle podaří a uspěje.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.00

(zdroj fotky: facebook.com/FKDuklaPraha)

další zajímavé články