sobota, 27. 07. 2024

Plzeň může v Minsku prodloužit teoretickou šanci na postup ze skupiny


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 11. 2015

Do předposledního kola základních skupin vstupuje vedle Ligy mistrů také Evropská liga. Nejhůře ze všech českých zástupců je na tom Plzeň ve skupině E. Ta zavítá na stadion běloruského Minsku. Utkání začíná ve čtvrtek v 17 hodin SEČ.

PREVIEW

Situace ve skupině E je již celkem jasná. Vedoucí Rapid Vídeň rozhodně před začátkem nebyl favoritem, ovšem díky dvěma výhrám nad Plzní a jedné výhře nad Villarrealem, resp. nad Minskem si předčasně zajistil postup do play-off. Villarrealu stačí k jistému postupu ze zbývajících dvou zápasů jeden jediný bod. Plzeň tak musí doufat, že Španělé klopýtnou doma s Rapidem a v posledním zápase aktuálně čtvrtý celek Primera Division porazí. Plzeň má totiž letos v Evropské lize smůlu, protože dokázala vyhrát pouze v prvním utkání právě se svým čtvrtečním soupeřem Minskem. Bělorusové jsou zatím bez bodu a s jediným vstřeleným gólem poslední. V domácí Synot lize se Plzeň o víkendu dostala do průběžného vedení díky klopýtnutí Sparty v Liberci. Zato Dinamo Minsk už má svojí sezonu v domácí lize za sebou. Skončil v ní tradičně na druhém místě hned za BATE Borisov.

NÁZOR

Favoritem tohoto zápasu je určitě Viktoria Plzeň, ovšem ani výhra nemusí nic řešit. Stačí, aby Villarreal uhrál alespoň bod doma s Rapidem a Plzeň je z postupových nadějí venku. Věřím však, že Plzeň svou roli favorita zvládne.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 1.85

(zdroj fotky: facebook.com/fcviktoria.cz)

další zajímavé články