sobota, 27. 07. 2024

Jeden z nejlákavějších středečních zápasů se odehraje v Juventusu. Zavítá tam Manchester City


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 24. 11. 2015

Skupina D byla před začátkem letošního ročníku Ligy mistrů pasována do role skupiny smrti. A zřejmě právem, v 5. kole se totiž spolu utkají dva giganti - Juventus a Manchester City. Ani jeden z nich ještě nemá jistý postup. Utkání začíná ve středu ve 20:45 hodin SEČ.

PREVIEW

Skupinu D vede po čtyřech odehraných kolech Manchester City, který má na kontě devět bodů za tři výhry a jednu porážku. Hned v prvním domácím duelu totiž trochu překvapivě klopýtl právě se svým středečním soupeřem Juventusem 1:2. Ve zbývajících kláních si poradil dvakrát se Sevillou a jednou s Borussií Monchengladbach. Juventus coby loňský finalista této soutěže je hned za City na druhé příčce s osmi body. Na rozdíl od Manchesteru ještě ani jednou neprohrál. V již zmiňovaném duelu se City slavil výhru 1:2, doma si poradil se Sevillou 2:0. Poté dvakrát za sebou remizoval s Borussií - 1:1, resp. 0:0. Oba dva soupeři měli o víkendu v lize napilno. Zatímco Juventus svůj důležitý zápas s AC Milán zvládl a vyhrál nejtěsnějším rozdílem 1:0, tak Manchester City utrpěl ponižující porážku 1:4 na vlastním hřišti od Liverpoolu. City tak kleslo v tabulce z vedoucí příčky na pozici třetí. Juventus díky výhře poskočil v tabulce Serie A na šestou příčku. Vzájemné zápasy se kromě již zmíněného letošního datují pouze na sezonu 2010/2011. Tehdy spolu byly oba celky v základní skupině A Evropské ligy. Tehdy se v obou zápasech zrodila stejná remíza v poměru 1:1. Více se však radovalo City, které nakonec postoupilo z prvního místa. Juventus ze šesti zápasů šestkrát remizoval a nakonec na něj zbylo pouze třetí nepostupové místo.

NÁZOR

Oba celky mají nadějně nakročeno do osmifinále Ligy mistrů. Lákavé je však postoupit z prvního místa a v osmifinále tak vyfasovat „lehčího“ soupeře. Mírným favoritem je díky domácímu prostředí Juventus, ovšem myslím si, že zápas nakonec skončí smírně.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.30

(zdroj fotky: facebook.com/Juventus)

další zajímavé články