sobota, 27. 07. 2024

Dostane se Leverkusen před AS Řím? Proti bude BATE Borisov


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 23. 11. 2015

Německý Bayer Leverkusen bude v Lize mistrů bojovat v Bělorusku s tamním BATE Borisov o druhou příčku skupiny E. Utkání začíná v úterý v 18 hodin SEČ.

PREVIEW

Skupina E je plně v rukou španělské Barcelony a zdá se, že po debaklu, který o víkendu uštědřila Realu Madrid na jeho vlastním hřišti, se situace zřejmě už nezmění. O druhé místo ještě bojují všichni zbývající členové skupiny - tedy AS Řím, Bayer Leverkusen a také BATE Borisov. Nejhůře ze všech je na tom právě BATE, které je zatím po čtyřech kolech na poslední příčce se třemi body. Vyhrálo pouze jednou, když si doma vyšláplo na AS Řím (3:2). Bayer je před svým úterním soupeřem pouze o bod. K bodům se dostal díky výhře právě nad BATE (4:1) a divoké domácí remíze s AS Řím (4:4). Italští zástupci mají o bod více než třetí Leverkusen. Leverkusen si v domácí Bundeslize počítá relativně úspěšně. Po třinácti kolech mu patří šestá příčka, která zajišťuje předkolo v Evropské lize. Dotírá se na něj však sedmé Schalke, osmý Ingolstadt a devátý Kolín nad Rýnem. BATE Borisov má ve své zemi úplně jiné postavení. Už několik let nemá v Bělorusku konkurenci. Ligový titul dokázal obhájit i v letošní sezoně 2015 (v Bělorusku se hraje systém jaro - podzim). Z 26 zápasů pouze jedenkrát prohrál a druhé Dinamo Minsk za sebou nechal o úctyhodných dvanáct bodů! Leverkusen se s BATE příliš často nepotkává. V novodobé historii se tyto celky střetly pouze v letošním ročníku Ligy mistrů. První zápas základní skupiny patřil Leverkusenu, který doma rozstřílel BATE poměrem 4:1.

NÁZOR

Bayer Leverkusen hraje určitě klíčový zápas tohoto ročníku Ligy mistrů. Pokud totiž v úterý prohraje, s největší pravděpodobností ze skupiny nepostoupí. BATE je outsider skupiny a může nyní už jen získat.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 1.70

(zdroj fotky: facebook.com/bayer04fussball)

další zajímavé články