sobota, 27. 07. 2024

Valencia se bude chtít v Petrohradu přiblížit postupu do osmifinále


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 22. 11. 2015

V úterý a ve středu je na programu páté kolo základních skupin Ligy mistrů. Vůbec jistý postup ještě nemá Valencia, která bude bojovat na hřišti vedoucího celku skupiny H Zenitu Petrohrad. Utkání začíná v úterý v 18 hodin SEČ.

PREVIEW

Skupina H je pro všechny fanoušky Ligy mistrů velkým překvapením. Před posledními dvěma koly má jistý postup zatím stoprocentní Zenit Petrohrad, který za sebou nechává týmy jako je Lyon nebo právě Valencia. Aktuálně je s dvanácti body na vedoucí pozici. Valencia je na tom o poznání hůře než její úterní soupeř, ovšem i tak stále drží druhou postupovou příčku se šesti body před třetím Gentem (4 body) a posledním Lyonem (1 bod). Valencia vyhrála v Lyonu (0:1) a doma s belgickým Gentem (2:1), ovšem klopýtla doma se Zenitem 2:3 a minulé kolo jí oplatil porážku Gent (1:0). Valencia si v domácí lize počíná průměrně. Aktuálně okupuje sedmou pozici s celkovým ziskem devatenácti bodů. Je tedy momentálně mimo pohárové příčky. To Zenit si v ruské Premier Lize vede o něco lépe - nyní je na čtvrté pozici a na třetí, resp. na druhou příčku ztrácí pouhý bod. Tyto celky se spolu utkaly v letošním roce hned dvakrát. V již zmiňovaném prvním zápase základní skupiny aktuálního ročníku Ligy mistrů se ve Valencii radoval Zenit, který domácí borce přestřílel v poměru 2:3. V únorovém přátelském zápase se naopak radovala Valencia z výhry 1:0.

NÁZOR

Zenit pravděpodobně půjde do osmifinále z první příčky - k tomu mu stačí z posledních dvou zápasů urvat jeden jediný bod. Naopak Valencia se bude muset co činit, aby na svých zádech udržela dotírající Gent. Oba celky se zřejmě rozejdou smírně.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.20

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články