sobota, 27. 07. 2024

Zcela otevřená odveta. Irsko hostí Bosnu a Hercegovinu


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 15. 11. 2015

V pondělí bude fotbalová Evropa znát druhého postupujícího z baráže. Irsko bude v odvetném utkání hostit Bosnu a Hercegovinu. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

První barážový zápas v Bosně začal opatrně. Oba celky se postupně oťukávaly a první půle tak skončila bez branek. Diváci se gólového vzrušení dočkali až po pauze, když skóre otevřeli v 82. minutě hosté z Irska, konkrétně Brady. Nicméně Irům vedení dlouho nevydrželo, už za tři minuty srovnal na konečných 1:1 domácí hvězda Edin Džeko. V kvalifikační skupině D se Irsko dlouho rvalo o druhé postupové místo s Polskem, ovšem nakonec s našimi sousedy v tomto minisouboji prohrálo. Nicméně na druhou stranu udrželo na zádech dotírající Skotsko, které nakonec ztratilo na Iry pouze tři body. Také Bosna a Hercegovina se o třetí příčku bála do posledního zápasu. Před závěrečným duelem proti Kypru, který nakonec Bosna zvládla v poměru 2:3, měla pouhý jednobodový náskok na čtvrtý Izrael. Irsko se s Bosnou utkalo v novodobé historii pouze dvakrát. Kromě již zmiňovaného prvního utkání v aktuální baráži hostilo Irsko Bosnu v přátelském utkání v květnu roku 2012. Tehdy se zrodil hubený výsledek, když Irové doma vyhráli 1:0.

NÁZOR

Tohle duo je zřejmě nejvyrovnanější v celé evropské baráži. Potvrdil to také první zápas v Bosně. Věřím, že v podobném duchu se odehraje také odveta v Irsku a dočkáme se možná i penaltového rozstřelu.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.10

(zdroj fotky: facebook.com/FAIOfficial)

další zajímavé články