sobota, 27. 07. 2024

Česká republika využije repre přestávku k souboji se Srbskem


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 12. 11. 2015

O víkendu je v Evropě vzhledem k probíhajícím barážovým zápasům reprezentační přestávka, a tak se do akce dostanou i výběry, které buďto už mají jistotu postupu, nebo se na EURO 2016 do Francie nepodívají. Česká republika tak v přátelském zápase vyzve Srby. Utkání začíná v pátek ve 20:30 hod SEČ a odehraje se na Městském stadionu v Ostravě.

PREVIEW

Česká republika vyhrála obtížnou kvalifikační skupinu A o dva body před druhým Islandem. První místo ve skupině si však Češi vybojovali až v posledním kole proti trápícímu se Nizozemsku, když ho doma porazili 2:3 a zároveň Island prohrál v Turecku 1:0. Především výkon z posledního kvalifikačního duelu je pro všechny fanoušky českého fotbalu velkým povzbuzením do budoucna. Češi hráli v Nizozemsku po celý zápas velice bojovně a domácím „Oranjes“ moc nedovolili – a nakonec je odsoudili k neúčasti na EURU, což je zřejmě největším šokem této kvalifikace pro celou Evropu. Naopak Srbsko už s jistotou ví, že se na EURO podívá nejdříve za pět let. V pětičlenné kvalifikační skupině I totiž dali Srbové přednost Dánsku, Albánii a také Portugalsku. Skončili tak až na čtvrté pozici s pouhými čtyřmi body, protože měli navíc od EUFA tříbodový odpočet za neukázněné fanoušky. Česká reprezentace se s tou srbskou moc často nepotkává. V novodobé historii České republiky se odehrál pouze jeden přátelský zápas v roce 2006. Tehdy se v Uherském Hradišti radovali hosté z výhry 1:3, ačkoliv jsme se už po třech minutách hry ujali díky trefě Štajnera vedení 1:0.

NÁZOR

Oba týmy budou v tomto přátelském utkání spíše zkoušet různé herní alternativy a také nové hráče. Myslím, že výsledek v tomto zápase nebude ani pro jeden tým primární. Tipuji, že se v pátek dočkáme nerozhodného stavu.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.30

(zdroj fotky: facebook.com/narodak)

další zajímavé články