sobota, 27. 07. 2024

Souboj o druhý flek ve francouzské Ligue 1! Lyon hostí St. Etienne


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 08. 11. 2015

13. kolo ve francouzské Ligue 1 zakončí šlágr kola mezi domácím Lyonem, který bude hostit tým šlapající jemu na záda – St. Etienne. Utkání začíná v neděli ve 21 hodin SEČ.

PREVIEW

Oba celky mocně útočí na druhou pozici, kterou aktuálně okupuje Caen se čtyřiadvaceti body. Ten ovšem už svůj třináctý zápas v sezoně odehrál, a tak mají oba nedělní soupeři ideální možnost posunout se v případě výhry právě na pozici Caen. Lyon je na třetí příčce s dvaadvaceti body, k tomuto celkovému součtu dospěl díky šesti výhrám a čtyřem remízám. Ve dvou případech pak kapituloval. V posledních pěti zápasech prohrál pouze jednou, když před pěti týdny nestačil na Bordeaux a prohrál 3:1. St. Etienne je se stejným počtem bodů jako Lyon na čtvrté příčce. Na kontě má úctyhodných sedm výher, ovšem ty podpořil pouze jednou remízou a bohužel pro něj také čtyřmi prohrami. St. Etienne se v posledních pěti kolech nedařilo tolik jako Lyonu, prohrálo totiž hned třikrát – s vedoucím PSG, s druhým Caen a do nakonec s desátým celkem ligy Nice. Oba celky také bojují v Evropských pohárech. Zatímco St. Etienne je po čtyřech zápasech Evropské ligy na druhé příčce skupiny G a je na nejlepší cestě za postupem, Lyon se v Lize mistrů dost trápí a z relativně lehké skupiny H tak s největší pravděpodobností vůbec nepostoupí. Má totiž pouhý jeden bod za remízu s belgickým Gentem. V minulé sezoně mělo ve vzájemných zápasech navrch St. Etienne. Doma dokázalo Lyon porazit jasně 3:0, v odvetě v Lyonu se poté na jaře zrodila remíza 2:2.

NÁZOR

Myslím si, že v tomto zápase dojde k naplnění papírových předpokladů - domácí Lyon nedovolí St. Etienne, aby si odvezlo alespoň bod za remízu. Věřím, že Lyon porazí St. Etienne.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.90

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuropaleague)

další zajímavé články