sobota, 27. 07. 2024

Wolfsburg se společně s Leverkusenem postará o šlágr 11. kola Bundesligy


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 30. 10. 2015

V sobotu 31. října budou zřejmě všichni fanoušci německé Bundesligy netrpělivě očekávat výkop šlágru kola mezi domácím Wolfsburgem a Leverkusenem. Utkání začíná v 18:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Eurosport 2.

PREVIEW

Pro oba účastníky letošního ročníku Ligy mistrů je tento zápas velice důležitý. Domácí Wolfsburg je po deseti kolech na solidním čtvrtém místě, které zaručuje předkolo Ligy mistrů, kterou právě nyní hraje. A vede si v ní velmi dobře, vždyť je po třech zápasech v základní skupině B na vedoucí pozici před Manchesterem United, CSKA Moskva a PSV. V lize má Wolfsburg osmnáct bodů, bod ztrácí na třetí Schalke 04, naopak jednobodový náskok má na pátou Herthu Berlín a právě na šestý Leverkusen. V posledních pěti kolech získali „Vlci“ sedm bodů za výhru nad Darmstadtem (0:1) a Hoffenheimem (4:2). Jeden bod uhrál s Hannoverem (1:1). Naopak nestačil na Monchengladbach (2:0) a výprask obdržel na Bayernu (5:1).
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Bayer Leverkusen se nachází na již zmiňovaném šestém místě se sedmnácti body. Je tedy prozatím posledním týmem, kterého se ještě týkají evropské poháry. V aktuálním ročníku bojuje v Lize mistrů v základní skupině E, kde nyní okupuje druhou příčku za vedoucí Barcelonou. Naopak má za sebou BATE Borisov a také AS Řím. Bayer v posledních pěti kolech ani jednou neprohrál, i když je nutné zmínit, že měl proti sobě zejména celky z druhé poloviny tabulky na rozdíl od Wolfsburgu. Uhrál dvě remízy – s Hamburkem 0:0 a s Augsburgem 1:1. Porazil 4:3 Stuttgart, 0:3 Brémy a konečně 1:0 Mohuč. V minulé sezoně byly oba vzájemné zápasy mezi těmito dvěma celky hodně bohaté na góly. Na podzim se radoval domácí Wolfsburg z přesvědčivé výhry 4:1, v únorové odvetě viděli diváci hned devět branek, protože Wolfsburg přestřílel Leverkusen v poměru 4:5!

NÁZOR

Kdybychom byli svědky podobných gólových hodů jako v předchozí sezoně, byli bychom jenom rádi. Myslím si, že Wolfsburg využije v sobotu domácí prostředí a zápas s Leverkusenem těsně vyhraje.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.60

(zdroj fotky: facebook.com/bayer04fussball)

další zajímavé články