sobota, 27. 07. 2024

Trápící se Athletic Bilbao přivítá v dohrávce 9. kola Gijon


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 10. 2015

Španělská Primera Division se nevyvíjí vůbec dobře pro Athletic Bilbao, které bude mít možnost poskočit v tabulce, musí ovšem doma porazit Gijon. Utkání začíná v pondělí ve 20:30 hodin SEČ.

PREVIEW

Athletic Bilbao se v průběhu devátého kola španělské ligy nachází až na sedmnácté pozici i přesto, že v posledních třech zápasech neprohrál a jeho výkonnost má vzestupnou tendenci. Sedmnáctá příčka je poslední nesestupující, na sestupové vody má Bilbao náskok pouhé dva body. V minulém kole vydřel Athletic remízu 2:2 na hřišti Deportivo La Coruňa, před reprezentační přestávkou dokonce nechal odjet s nepořízenou osmou Valencii (výhra 3:1). Bezbrankovou remízu uhrál Athletic na půdě Realu Sociedad. Předtím však Bilbao absolvovalo dlouhou sérii plnou nezdaru a porážek.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Gijon na tom není o mnoho lépe než jeho pondělní soupeř Bilbao. Patří mu aktuálně až patnáctá příčka a má pouze o bod méně než Athletic (9). Na kontě má stejně výher jako Bilbao (2), ovšem třikrát remizoval a ve stejném počtu případů prohrál. Gijon v minulém kole remizoval 3:3 doma s Granadou, zaznamenal také velice důležitou výhru nad Espanyolem Barcelona (1:2). Předtím dvakrát za sebou smolně prohrál o jednu branku, s Betisem i s Vallecanem shodně poměrem 2:1. Nutno také podotknout, že Gijonu se více daří venku, obě výhry totiž ukořistil na hřištích soupeře. Oba celky se naposledy spolu utkaly v lize v ročníku 2011/12. Tehdy shodou okolností dopadly oba zápasy shodným výsledkem 1:1. Athletic Bilbao je v tomto zápase určitě papírovým favoritem i přesto, že nezažívá příliš povedené období.

NÁZOR

Nováček z Gijonu zatím ukazuje, že se mu na hřištích soupeře daří. Z celkových devíti bodů získal venku sedm! Bilbao nečeká lehký zápas, ovšem věřím, že ho nakonec ve druhém poločase zvrátí ve svůj prospěch.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza po 1. poločase

Přibližný kurz: 2.25

(zdroj fotky: facebook.com/ATHLETICCLUB)

další zajímavé články