úterý, 22. 10. 2024

Favoritem předkola Synot ligy je domácí Slavia, která hostí nováčka z Olomouce


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 22. 10. 2015

V pátek budeme v rámci 11. předkola Synot ligy svědky souboje týmů z rozdílných polovin tabulky. Domácí Slavia přivítá v Edenu Sigmu Olomouc. Utkání začíná ve 20:15 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílají stanice ČT Sport a Digi Sport 3.

PREVIEW

Slavia Praha v posledních zápasech zlepšila svoji hru a projevilo se to také na postavení v tabulce. Po deseti kolech je na páté pozici s šestnácti body, stejně bodů má také šesté Slovácko a na čtvrtou Mladou Boleslav ztrácí „Sešívaní“ pouhé dva body. Pražané mají úctyhodnou šňůru sedmi zápasů bez prohry! V minulém kole uhráli na severu Čech bezbrankovou remízu s Jabloncem, týden předtím rovněž remizovali, tentokrát doma s Duklou (1:1). V derby pražských „S“ Slavia díky výsledku 1:0 brala tři body. Vyhrála i ve Zlíně (0:2) a konečně remizovala s Mladou Boleslaví (1:1).
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Sigma Olomouc má i přes ucházející herní projev zatím problémy se záchranou. S osmi body je až na třinácté pozici, náskok na předposlední Bohemians 1905 činí pouhé tři body. Kdyby zápas v Edenu Sigma zvládla, mohla by se teoreticky vyšplhat až na jedenáctou pozici před Duklu Praha. Velkým problémem pro Sigmu je fakt, že v této sezoně zatím vyhrála pouze jednou, bylo to doma s rovněž trápící se Jihlavou (2:1). Naopak body ztratila na Baníku, kde prohrála nejtěsnějším rozdílem (1:0). Bodově si přilepšila za dvě remízy 1:1 doma se Zlínem a také s Libercem. Zbývá ještě doplnit čtyřgólový výprask od Sparty. Sigma Olomouc byla ještě před sestupem do druhé ligy pro Slavii velkým soupeřem. V ročníku 2013/14 vyhrála ligový dvojzápas doma vysoko 5:1, na půdě Slavie pak slavila výhru v poměru 2:3. Nyní je ovšem situace prakticky opačná.

NÁZOR

Rozpoložení obou celků je víceméně jasné. Slavia bojuje o přední příčky Synot ligy, zatímco Sigma Olomouc je zatím spíše na chvostu. Myslím si, že Slavia si zápas pohlídá a vytěží z něj všechny tři body.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.85

(zdroj fotky: facebook.com/SKSlaviaPrahaFotbal)

další zajímavé články