sobota, 27. 07. 2024

Bosna hraje o hodně. Jenže doma hostí dosud neporažený Wales


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 09. 10. 2015

Ani skupina B ještě není zdaleka rozhodnuta, proto může v sobotu Bosna a Hercegovina doma získat naději na konečné třetí místo. Musí však porazit vedoucí Wales. Utkání začíná ve 20:45 hodin, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

Šestičlenné skupině B vévodí po osmi odehraných zápasech Wales, který ještě v kvalifikaci neprohrál a po zásluze tuto skupinu vede. Má na kontě osmnáct bodů, k jistotě přímého postupu mu stačí ze dvou zbývajících utkání získat alespoň jeden bod. Kromě třech zápasů, ve kterých jen remizoval, zbývající duely dokázal vyhrát. Body tak ztratil právě s Bosnou, Belgií a do třetice s Izraelem. Zajímavostí je, že všechny duely skončily stejným výsledkem – 0:0. Wales i díky těmto výsledkům má zatím velice kvalitní celkové skóre – 9:2.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Bosna a Hercegovina na tom není ani zdaleka tak dobře jako Wales, i když na druhou stranu teoretickou šanci na třetí, potažmo na druhé místo má stále. Aktuálně je na čtvrté pozici s jedenácti body na kontě, na třetí Izrael ztrácí dva body a na druhou Belgii šest bodů. Bosna dokázala remizovat s favority této skupiny, s již zmiňovaným Walesem (0:0) a také s Belgií (1:1). Dokázala vyhrát dvakrát proti Andoře (3:0) a jednou proti Izraeli (3:1). Naopak zbytečně ztratila s Kyprem (1:2), od Izraele a také od Belgie dostala třígólový příděl. V novodobé historii se Bosna střetla s Walesem celkem třikrát. Kromě již zmiňovaného kvalifikačního duelu (0:0) se tyto celky utkaly dvakrát v přátelském zápase. V srpnu roku 2012 se ve Walesu radovala Bosna (0:2), v roce 2003 se zrodila remíza 2:2 (rovněž ve Walesu).

NÁZOR

Bosna je v této kvalifikaci doma silným soupeřem. Kromě fiaska s Kyprem zde neuspěl nikdo. Navíc hraje Bosna o hodně, Wales má postup prakticky jistý, takže očekávám první porážku Walesu.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.95

(zdroj fotky: facebook.com/Bale)

další zajímavé články