úterý, 22. 10. 2024

V Olomouci bude k vidění moravské derby. Přijede Zlín


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 09. 2015

V 8. kole Synot ligy budou mít fanoušci možnost vidět moravské derby, ve kterém se představí nováčci nejvyšší české soutěže – Zlín a domácí Olomouc. Utkání začíná v sobotu v 15:30 hodin.

PREVIEW

Sigma Olomouc bude mít sice výhodu domácího prostředí, ovšem lépe v tabulce je na tom bezesporu Zlín. Sigma je aktuálně až na třinácté pozici s pouhými šesti body. Pouze jednou dokázala v této sezoně vyhrát, třikrát remizovat a zbývající tři klání prohrála. Jedinou výhru sezony zaznamenala v 6. kole doma s trápící se Jihlavou, kterou dokázala udolat v poměru 2:1. Doma ještě remizovala s Brnem (1:1), stejným výsledkem skončil také zápas na půdě Bohemians 1905. Remízu 2:2 uhrála Sigma na půdě Teplic v prvním kole. Naopak Sigma Olomouc kapitulovala doma s Příbramí (1:3), v Plzni (2:0) a také v minulém kole, kde na Spartě Olomouc vyhořela a odvezla si debakl v poměru 4:0.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Zlín je v letošní sezoně určitě největším překvapením. Po sedmi kolech je na pátém místě s dvanácti body. Ve čtyřech případech slavil Zlín výhru, ve zbývajících třech kolech svým soupeřům podlehl. Prohrál minulé kolo doma se Slavií (0:2), prohrál také v Mladé Boleslavi vysoko 5:2 a do třetice nestačil ani na vedoucí Spartu, která nadělila Zlínu tři branky (3:0). Naopak Zlín doma porazil Brno (2:1), Ostravu (2:0) i Jihlavu (1:0). Zvítězil i na půdě Bohemians 1905 (0:1). Zlínu se proti Olomouci příliš nedaří, vždyť naposledy porazil Hanáky v roce 2011 v přátelském zápase 1:2. Od té doby se třikrát radovala Sigma z výhry, ve dvou případech se zrodil nerozhodný výsledek.

NÁZOR

I když je Zlín v tabulce úplně někde jinde než trápící se Olomouc, nebude to mít v sobotu jednoduché. Jednak se Zlínu venku moc nedaří a jednak má proti Sigmě špatnou bilanci vzájemných zápasů. Tipuji, že se zrodí remíza.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.35

(zdroj fotky: fcfastavzlin.cz)

další zajímavé články