sobota, 27. 07. 2024

Island se pokusí v Nizozemsku udržet první příčku skupiny A


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 01. 09. 2015

Ve čtvrtek startuje další část kvalifikace na EURO 2016. Ve skupině A bude mít ve čtvrtek velmi těžkou úlohu vedoucí Island, který zajíždí na půdu Nizozemí. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

Island je prozatím po šesti zápasech (z celkových deseti) na prvním místě. Aktuálně má na kontě patnáct bodů, na druhou Českou republiku má tedy náskok dvou bodů. Jenže vedoucí příčku bude nesmírně těžké udržet. V prvním zápase si Island lehce poradil doma s Tureckem (3:0), stejným výsledkem odešlo poraženo také Lotyšsko. Míru překvapení pak dovršil doma s Nizozemskem, které vyučil v poměru 2:0. Seveřané klopýtli až s českou reprezentací. Český výběr se totiž na zápas velmi dobře připravil a vyhrál ho 2:1. Bohužel pro nás Island nám tuto porážku oplatil v odvetném utkání, kdy vyhrál stejným výsledkem. Zbývá ještě doplnit jasnou výhru 0:3 v Kazachstánu.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Nizozemsko coby bronzové mužstvo z posledního světového šampionátu nemá kvalifikaci rozjetou vůbec dobře. Patří mu totiž až třetí příčka s pouhými deseti body. Dvě prohry – s Islandem a s Českou republikou – a remíza s Tureckem nedává Nizozemcům moc šancí na přímý postup, i když teoreticky můžou ještě skončit první. Jak již bylo zmíněno, v posledním vzájemném zápase se radoval Island v poměru 2:0. Předtím se v novodobé historii utkaly tyto celky celkem dvakrát. V roce 2009 se v kvalifikaci na MS 2010 radovalo Nizozemí (1:2), o rok dříve v rámci stejné akce byla situace téměř stejná - 2:0.

NÁZOR

Nizozemí je sice podle sázkových kanceláří jasným papírovým favoritem, ovšem Island už své kvality předvedl mnohokrát a dokonce ukázal, že stačí i na jeho čtvrtečního soupeře. Věřím, že Island uhraje v Nizozemsku remízu.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 5.30

(zdroj fotky: facebook.com/RobinvanPersie)

další zajímavé články