pondělí, 28. 10. 2024
Démon alkohol ho porazil, teď je zpět na scéně. Bývalý reprezentant to zkusí na Vsetíně

Démon alkohol ho porazil, teď je zpět na scéně. Bývalý reprezentant to zkusí na Vsetíně

Brankář Patrik Bartošák (31), bývalý český reprezentant, dostal šanci oživit svoji hokejovou kariéru po předchozích skandálech. Nově začal trénovat s týmem prvoligového Vsetína, který mu otevřel dveře k potenciálnímu návratu na led. V minulosti působil například v extraligových klubech Hradci Králové a Třinci, odkud však musel odejít kvůli problémům s disciplínou a životosprávou.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 28. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Bartošák, jenž reprezentoval na mistrovství světa v roce 2019 a účastnil se i olympijských her, naposledy nastoupil za Hradec Králové. Východočeši však jeho smlouvu loni v listopadu ukončili kvůli vážnému porušení povinností. Letos na jaře zvažoval angažmá na Slovensku ve Spišské Nové Vsi, ale kvůli neochotě absolvovat zdravotní prohlídku nakonec dohoda neproběhla.

Nyní mu Vsetín dal šanci, a tak Bartošák trénuje s jejich A-týmem. Jak uvedl trenér Jiří Weintritt, během několika týdnů se rozhodne, zda dostane šanci zůstat. Klub měl s gólmanem kontakt už v létě a po pečlivém zvažování mu nabídl možnost připravovat se s týmem. Bartošák si je vědom, že jde o jeho poslední příležitost ve vrcholovém hokeji.

Dopadl jsem na dno

Odchovanec Kopřivnice si za svou kariéru prošel složitým obdobím, když v Třinci v sezoně 2019/20 bojoval s psychickými problémy, které řešil alkoholem. Po pauze se vrátil k hokeji a postupně hrál za švédské MODO Hockey, finské a ruské kluby a později za Hradec Králové.

Bartošák poděkoval Vsetínu za možnost a přiznal, že jeho minulé chyby ho přivedly na pokraj ztráty kariéry. Uvědomil si důležitost hokeje i rodiny a je odhodlán změnit svůj přístup. „Dopadl jsem na dno, ale věřím, že můžu opět ukázat, co ve mně je,“ říká brankář s nadějí, že ještě může týmu a fanouškům něco nabídnout.

Podle jednatele klubu Petra Neumanna však platí přísné pravidlo: jakékoliv další porušení pravidel znamená pro Bartošáka definitivní konec jeho šancí na návrat.

Po další prohře se Spartou: Hrajeme dobře, ale výsledky tomu neodpovídají, zní z Třince

další zajímavé články