pondělí, 28. 10. 2024
Sharaputdin Magomedov ohromil svět MMA jedinečným knockoutem

Sharaputdin Magomedov ohromil svět MMA jedinečným knockoutem

Na turnaji UFC 308 zazářil ruský bojovník Sharaputdin Magomedov, který doslova šokoval fanoušky po celém světě nevídaným knockoutem proti Armenu Petrosyanovi.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 27. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Souboj mezi Sharaputdinem Magomedovem a Armenem Petrosyanem patřil mezi hlavní atrakce večera a ruský „Bullet“ si připsal svou patnáctou výhru, čímž se posunul ještě blíže k titulu. Svůj triumf ozdobil naprosto unikátním způsobem – knockoutem, který fanoušci UFC ještě neviděli. Magomedov se ve svých 30 letech vytáhl s dvojitým otočným úderem pěstí, který Petrosyana nečekaně zasáhl a okamžitě vyřadil ze hry. Tento dechberoucí moment se stal virálním okamžikem, obdivovaným fanoušky a experty po celém světě, kteří jej označují za jeden z nejlepších knockoutů v historii MMA, uvádí web talkSPORT.

Conor McGregor přišel o 500 000 dolarů po sázce proti Ngannouovi, ale slibuje odplatu

Sharaputdin si navíc za svůj výkon vysloužil bonus za „Performance of the Night“, což jeho pozici ve střední váze dále posílilo. Jeho kariérní dráha v UFC je vybudována na unikátním stylu – ať už jde o údery, nebo boj na zemi, Magomedov svým soupeřům nedává prostor k odpočinku. Neustále je udržuje pod tlakem svými rychlými kopy a precizními údery, což je styl, který mu zatím přináší samé úspěchy.

Magomedov jako další kandidát na mistrovský pás?

S každou výhrou je Magomedov stále blíž titulu, a jak se ukázalo v zápase proti Petrosyanovi, není pouze vyzyvatelem, ale i jedním z nejvíce vzrušujících bojovníků střední váhy. Zatímco Magomedovův komplexní styl z něj činí obávaného protivníka, v popředí divize stojí Dricus du Plessis. Ten spoléhá především na silný striking a precizní techniky, které mu přinesly titul i obhajobu proti legendárnímu Israelu Adesanyovi.

S ohledem na Magomedovův neporažený rekord a rostoucí popularitu se zdá, že je jen otázkou času, kdy se dočkáme zápasu, který ho může posunout až na trůn střední váhy. Fanoušci po celém světě netrpělivě očekávají, zda právě Sharaputdin Magomedov bude tím, kdo usedne na trůn a stane se novým šampionem UFC.

 

další zajímavé články