pondělí, 28. 10. 2024
Paul George žádá zákaz vstupu novinářů do šaten NBA: Reportéři nám koukají na přirození

Paul George žádá zákaz vstupu novinářů do šaten NBA: Reportéři nám koukají na přirození

Paul George, hvězdný hráč týmu Philadelphia 76ers, se ve svém pořadu 'Podcast P with Paul George' vyjádřil k jednomu z nejdiskutovanějších témat mezi profesionálními sportovci – přítomnosti novinářů v šatnách po zápasech.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

George otevřeně kritizoval stávající praxi, kdy mají novináři přístup do šaten, zatímco se hráči sprchují nebo převlékají, a sdělil, že tento přístup by měl být změněn.

„Ve většině šaten jsou hráči nazí, když tam novináři přijdou. Jsme v ručnících, právě jsme vyšli ze sprchy. A pak tam máte reportéry a oni se nedívají na zeď,“ popsal George situaci, která mu připadá velmi nepříjemná. Podle jeho slov si někteří reportéři dovolují příliš mnoho a zapomínají na hranice profesionálního chování. „Opravdu jsem viděl novináře, jak se dívají na hráče, když jsou nazí nebo jen v ručnících,“ dodal znechuceně.

Problém s jedním konkrétním novinářem

George navíc poukázal na konkrétní případ, který je mezi hráči NBA poměrně známý. „Byl tam jeden reportér z Washingtonu, který byl známý tím, že doslova zíral na těla hráčů, když se převlékali,“ řekl. Tento reportér, podle jeho slov nejenže překračoval hranice profesionálního chování, ale byl také v šatnách často obviňován z voyeurismu.

Situace, které popsal George, nejsou v NBA ojedinělé. Hráči jsou často vystaveni nevhodnému chování některých novinářů, kteří nejen sledují hráče při převlékání, ale také odposlouchávají jejich osobní rozhovory. „Je to nepříjemné, když slyšíte, jak se novináři snaží zachytit naše soukromé konverzace, aby mohli psát články plné spekulací,“ posteskl si George.

Výzva k ochraně soukromí hráčů

Paul George není jediným hráčem, který na tento problém upozornil. Podobné obavy vyjadřují i hráči NFL, kteří se rovněž postavili proti přítomnosti novinářů v šatnách po zápasech. Pro hráče, kteří jsou právě po náročném fyzickém výkonu, je šatna považována za místo, kde mohou relaxovat, zotavit se a soustředit se na regeneraci. Přítomnost novinářů v těchto chvílích narušuje jejich soukromí.

„Myslím si, že šatna by měla být naším místem soukromí. Neměli by tam být žádní cizí lidé. Novináři by měli dostat prostor pro rozhovory, ale až poté, co se hráči osprchují a převléknou,“ řekl George s tím, že respekt k hráčům by měl být prioritou.

další zajímavé články