úterý, 22. 10. 2024
Predátor se vrátil ve velkém stylu! Soupeře srazil k zemi a věnoval vítězství zesnulému synovi

Predátor se vrátil ve velkém stylu! Soupeře srazil k zemi a věnoval vítězství zesnulému synovi

Francis Ngannou, přezdívaný Predátor, se po dlouhé pauze vrátil do světa MMA. Na turnaji organizace PFL předvedl nezastavitelný výkon a soupeře Renana Ferreiru vyřadil během pouhých čtyř minut. 


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: DAZN

Ngannou, bývalý šampion těžké váhy UFC, se do MMA vrátil po více než dvouleté pauze, během níž se zaměřil na box. Tentokrát však v kleci opět ukázal, proč je jedním z nejnebezpečnějších bojovníků světa.

Renan Ferreira se od samého začátku musel bránit Ngannouově neuvěřitelné síle, která se projevila nejen v postoji, ale i na zemi. Po rychlém takedownu se Predátor pustil do svého soupeře brutálním ground and pound, který postupně Ferreiru vyřadil z boje.

„S každou ranou jsem cítil, jak se jeho obrana rozpadá,“ popisoval Ngannou, který po zásahu rozhodčího Dana Miragliotty mohl oslavit své první vítězství pod hlavičkou PFL. Čas 3:32 v prvním kole mluví za vše – Predátor se vrátil v plné síle.

Vzpomínka na syna Kobeho

Vítězství však pro Ngannoua znamenalo více než jen sportovní úspěch. Po zápase otevřeně promluvil o svém synovi Kobem, který zemřel na začátku tohoto roku.

„Nemohu myslet na nic jiného než na svého syna. Tohle vítězství je pro něj,“ řekl dojatý Ngannou a dodal, že bez Kobeho by na galavečeru v Rijádu nebyl.

„Doufám, že si lidé zapamatují jeho jméno, protože bez něj bych tu dnes večer nestál. Poslední dva dny byly nesmírně náročné, plné emocí. Nemohl jsem dělat nic, aniž bych na něj nemyslel. Tohle je pro Kobeho," uvedl pro MMA Junkie. 

Po vítězství v PFL má Ngannou před sebou několik cest. Poté, co se věnoval boxerské kariéře a utkal se s velkými jmény jako Tyson Fury a Anthony Joshua, nyní znovu vstoupil do světa MMA.

„Vždycky jsem věděl, že mám bojovým sportům stále co dátMůj další krok závisí na tom, jak se budu cítit. Ať už to bude box nebo MMA, vím, že ještě nejsem u konce.“

Po tomto drtivém návratu si Ngannou může vybírat a jeho fanoušci netrpělivě očekávají, co bude dál. 

další zajímavé články