pondělí, 21. 10. 2024
Třetího favorita už Drtil nepřekvapil. Mezi osmi nejlepšími Van Gerwen, Littler i světová jednička

Třetího favorita už Drtil nepřekvapil. Mezi osmi nejlepšími Van Gerwen, Littler i světová jednička

Pavel Drtil na domácím turnaji v rámci European Tour senzačně vyřadil Joea Cullena i Joshe Rocka. Na dalšího favorita už ovšem nestačil a po boji podlehl v osmifinále Belgičanovi Kimu Huybrechtsovi. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Pavel Drtil skrz kvalifikaci prošel senzačně až do hlavního turnaje, kde si navíc vyšlápl hned na dva hvězdné šipkaře. V prvním kole zdolal Joea Cullena, následně prošel až do nedělního osmifinále, když vyřadil také Joshe Rocka.

Třetího favorita už nicméně nepřekvapil. I když rozhodně nebyl daleko. Drtil v utkání hraném na šest vítězných legů dvakrát v řadě vedl po brejku, jenže své šipky po brejku ani jednou neuhájil.

V rozhodujícím desátém legu poté Belgičan Kim Huybrechts zavřel 105 a českého hráče definitivně vyřadil. V utkání ani jeden z hráčů nezaznamenal na tři hody plný nához, v rámci náhozů 140+ byl ale o něco málo lepší právě český borec (7:5).

Dál jde ale Belgičan, na kterého ve čtvrtfinále čeká Nizozemec Jermaine Wattimena. Největší pozornost bude přitahovat souboj Lukea Littlera a Michaela van Gerwena, o semifinále si poté zahrají také Jonny Clayton a Niels Zonneveld a také Mike De Decker a světová jednička Luke Humphries.

Posledně jmenovaná dvojice si spolu zahrála přesně před týdnem ve finále World Grand Prix, kde překvapivě uspěla belgická pětadvacítka. 

další zajímavé články