pátek, 18. 10. 2024
Další kariérní milník pro Crosbyho. Překonal 1 600 bodů v NHL

Další kariérní milník pro Crosbyho. Překonal 1 600 bodů v NHL

Sidney Crosby, kapitán Pittsburgh Penguins, dosáhl významného milníku 1 600 bodů v NHL během zápasu proti Buffalo Sabres. S gólem a dvěma asistencemi v dramatickém vítězství 6:5 v prodloužení se stal teprve desátým hráčem historie, který tuto hranici překonal.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Ve své 20. sezóně v NHL je Crosby jediným aktivním hráčem s tímto výkonem a k dosažení rekordu potřeboval pouhých 1 277 zápasů. „Je to obrovská čest být v takové společnosti,“ prohlásil skromně po zápase, kdy jeho pozornost věnoval více týmovému úspěchu než vlastnímu milníku, uvádí oficiální web NHL.

Malkinův významný večer a Crosbyho dlouholeté partnerství

Crosby v zápase nejen překonal magickou hranici, ale také asistoval na 500. gól Jevgenije Malkina, se kterým sdílí led už 19 sezón. „Je to neuvěřitelné být součástí tohoto týmu a hrát s ním tak dlouho,“ uvedl Crosby, který zdůraznil vzájemný respekt a dlouholeté přátelství mezi nimi. Crosby je v historickém žebříčku Penguins na druhém místě s 1 602 body, těsně za legendárním Mariem Lemieuxem, který má na svém kontě 1 723 bodů. Lemieux i Malkin patří mezi klíčové postavy Penguins, přičemž Malkin právě dosáhl významné mety 500 gólů.

Jedním ze dvou hlavních cílů Nečase je překonat osobní bodové maximum. Za větší tlak je jedině rád...

Crosby byl draftován jako jednička v roce 2005 a zůstane u Penguins až do sezóny 2026-27 díky novému kontraktu na 17,4 milionů dolarů. Sidney Crosby nejenom patří mezi 100 nejlepších hráčů NHL, ale je také důležitou osobností mimo led, což bylo potvrzeno, když v roce 2022 obdržel titul důstojníka Řádu Kanady za své mimořádné příspěvky v oblasti sportu a komunitních iniciativ pro mládež.

další zajímavé články