středa, 16. 10. 2024
Van Gerwen, Wright a další v Praze: Czech Darts Open slibuje špičkové obsazení

Van Gerwen, Wright a další v Praze: Czech Darts Open slibuje špičkové obsazení

Praha se tento víkend stane opět centrem šipkařského světa díky turnaji Czech Darts Open, který je součástí European Tour. Na výstavišti v Letňanech se od pátku do neděle sejdou nejlepší šipkaři světa, včetně těch největších jmen.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Van Gerwen a Wright mezi potvrzenými hvězdami

Peter Wright, obhájce loňského titulu, a Michael van Gerwen, jeden z nejlepších šipkařů současnosti, již svou účast na turnaji potvrdili. "Vypadá to, že budeme mít nejkvalitnější obsazení, jaké vůbec lze. Je velká pravděpodobnost, že budeme mít všech 20 hráčů z TOP 20," řekl Korda v interview pro Livesport s nadšením.

Wright, který loni zvítězil ve finále nad Davem Chisnallem poměrem 8:6 na legy, se do Prahy vrací jako obhájce titulu. Mezi další očekávané hvězdy patří úřadující mistr světa Luke Humphries a mladý talent Luke Littler, který si získává stále větší pozornost šipkařské veřejnosti.

Pražská atmosféra a fanouškovský zájem

Turnaj v Letňanech je rozdělen do šesti hracích částí a promotéři očekávají návštěvnost přesahující 20 tisíc fanoušků. Kapacita výstaviště je 3665 míst, a i když jsou některé vstupenky již vyprodané, zejména na páteční odpolední session jsou ještě v předprodeji k dispozici. "Turnaj bude pro šipkaře i diváky velkým zážitkem," dodal Korda.

Čeští hráči mezi účastníky chybí

Mezi 48 vyvolenými hráči bohužel nebudou nejlepší čeští šipkaři Karel Sedláček a Adam Gawlas, kteří neuspěli v evropské kvalifikaci. Domácí kvalifikace, do níž se mohou přihlásit všichni ostatní čeští hráči, se uskuteční ve čtvrtek a čtyři nejlepší z nich postoupí do hlavního turnaje.

Tento víkend se Praha stane svědkem špičkového šipkařského zápolení, kde se světová elita utká o titul Czech Darts Open. Fanoušci šipek se mohou těšit na jedinečný zážitek, který přinese nejen skvělé výkony, ale i nezapomenutelnou atmosféru.

další zajímavé články