pondělí, 14. 10. 2024
Jedna práce, čtyři kandidáti. Kdo povede Anglii?

Jedna práce, čtyři kandidáti. Kdo povede Anglii?

Anglie má seznam čtyř manažerů, které by chtěla jmenovat poté, co se dozvěděla, že Lee Carsley se této role vzdal na plný úvazek. Dosavadní šéf Three Carsley si podle The Telegraph nepřeje být novým stálým anglickým manažerem, což znamená, že FA se nyní musí poohlédnout jinde.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 13. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Uvádí se, že Pep Guardiola z Manchesteru City, který je na konci sezony bez smlouvy, zůstává vysněnou volbou Anglie, aby nahradil Garetha Southgatea. Mezi další tři muže na anglickém wishlistu jsou bývalí hlavní trenéři Chelsea Thomas Tuchel a Graham Potter a také Eddie Howe z Newcastlu United.

V pátek se tvrdilo, že Tuchel je v pokročilých jednáních, aby se stal novým manažerem Anglie. Němec, který během svého působení v Chelsea vyhrál Ligu mistrů, je bez práce od odchodu z Bayernu Mnichov na konci minulé sezony.

O Potterovi se uvažuje také, stejně je to u dalšího Angličana Howea, i když se má za to, že bývalý šéf AFC Bournemouth o práci nemá zájem.

Zprávy o tom, že dočasný anglický šéf Carsley dobrovolně přestal mít zájem, přichází po čtvrteční porážce Anglie v Lize národů s Řeckem. Po tomto zápase Carsley důrazně naznačil, že nechce řídit první tým na plný úvazek.

Dejte mě radši zpět

Když byl Carsley požádán, aby vysvětlil, co myslel slovy doufejme, že se vrátím k U21, řekl: „Doufám je slovo a fráze, kterou používám docela často. V životě, včetně zítřka, neexistují žádné záruky. Je to práce, U21, na kterou jsem opravdu hrdý a do které investuji. Ale vím, že neexistují žádné záruky. Plán je ale dát této práci to nejlepší, co spolu se zbytkem týmu dokážu, a doufejme, že budeme v dobré pozici."

Členové anglického vedení jsou nyní přesvědčeni, že Carsley netouží stát se stálým nástupcem Southgatea.

Na otázku, zda se ucházel o práci na plný úvazek, Carsley odpověděl: „Ne, formálně jsem o ni nežádal. Protože jsem byl s U21. Jsem opravdu šťastný, že dělám svou práci, ale jsem zaměstnancem FA a byl jsem požádán, abych vzal seniorský tým, což je privilegium, byl to zatím nejpyšnější okamžik mé kariéry. Jsem opravdu poctěn šancí řídit seniorský tým, jsem v opravdu šťastné pozici, jsem uvnitř a vidím, jak velký potenciál tento tým má."

Manchester United si musí pospíšit, Tuchel už jedná o angažmá u reprezentace

další zajímavé články