pondělí, 14. 10. 2024
Manchester United si musí pospíšit, Tuchel už jedná o angažmá u reprezentace

Manchester United si musí pospíšit, Tuchel už jedná o angažmá u reprezentace

Bývalý trenér Bayernu Mnichov, Thomas Tuchel, jedná s Anglickou fotbalovou asociací o možném převzetí role hlavního trenéra národního týmu. Po odchodu Garetha Southgatea po Euru 2024 je německý manažer favoritem na pozici, která by mohla být brzy obsazena.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 12. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Tuchel míří zpět na anglickou scénu?

Thomas Tuchel, bývalý trenér Chelsea, PSG a Borussie Dortmund, je nyní v hledáčku Anglické fotbalové asociace jako hlavní kandidát na post trenéra. Poté, co Gareth Southgate odstoupil po Euru 2024, se spekuluje o tom, kdo převezme kormidlo tří lvů. Právě Tuchel je podle německého deníku WELT v pokročilých jednáních s Albionem, přičemž dohoda by mohla být uzavřena velmi rychle.

Zprávy se šíří, Anglie hledá nového kouče

Německý fotbalový novinář Christian Falk také podpořil tvrzení, že jednání mezi Tuchelem a Anglií jsou v plném proudu. Ačkoliv oficiální nabídka zatím nebyla předložena, neformální rozhovory s několika kandidáty proběhly. Očekává se, že by Tuchel mohl rychle nahradit prozatímního trenéra Lee Carsleyho, který nemá velké šance na trvalé angažmá po nepřesvědčivé prohře Anglie 1:2 proti Řecku.

Další jména ve hře

Kromě Tuchela se v souvislosti s pozicí anglického trenéra objevují i další jména, mezi nimi například Graham Potter nebo Eddie Howe. Tuchel má však díky svým úspěchům a zkušenostem na mezinárodní úrovni silnou pozici v očích vedení asociace.

Návrat na vrchol?

Thomas Tuchel, který od svého letního odchodu z Bayernu Mnichov zůstal bez angažmá, by se mohl opět stát klíčovou postavou na anglické fotbalové scéně. Ačkoliv je Manchester United znám svým obdivem k německému kouči, v současnosti to nevypadá, že by měl v plánu měnit svého trenéra Erika ten Haga, což Tuchelovi otevírá cestu k anglické reprezentaci.

další zajímavé články