pátek, 18. 10. 2024
Sedá si to a myslím, že budeme silní, řekl jeden ze strůjců vítězství Brna nad Lovosicemi Adam Ptáčník

Sedá si to a myslím, že budeme silní, řekl jeden ze strůjců vítězství Brna nad Lovosicemi Adam Ptáčník

Brno zdolalo v úterním šlágru 5. kola Lovosice a poskočilo na 2. místo v tabulce. Jedním z důležitých hráčů domácích byl Adám Ptáčník, jenž si pochvaloval zejména výborný týmový výkon.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 09. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SKKP Brno

Házenkáři Brna zvládli dohrávku 5. kola a porazili na domácí palubovce Lovosice. Utkání tabulkových sousedů bylo dramatické až do posledních chvil a celém průběhu se několikrát oba celky několikrát prostřídaly ve vedení, závěrečná desetiminutovka však vyšla Jihomoravanům, kteří díky zisku dvou bodů poskočili na druhé místo v tabulce před Plzeň.

Už samotný úvod naznačil, že bude utkání mezi Kénikem a Lovosicemi velmi vyrovnaný. Ačkoliv Brno po úvodní desetiminutovce přebralo iniciativu a dostalo se do vedení, Severočeši stihli do poločasu nepříznivý vývoj otočit. Také začátek druhé části nabídl další zvrat a rázem to bylo Brno, kdo měl navrch, jenomže ne nadlouho. Rozhodnout tak musela závěrečná desetiminutovka, kterou domácí zcela ovládli a po konečném výsledku 29:27 mohli oslavit zisk veledůležitých bodů.

Kénik se tak po šesti kolech dostal na 2. příčku za vedoucí Karvinou, a udělal první výrazný krok ke splnění svého cíle, tedy jít do play-off z příček, které zaručují první zápas vyřazovací fáze v domácím prostředí. Hostům tak nepomohlo ani 10 branek Pavla Chotěbořského, kterému zdatně sekundoval jeho spoluhráč a s osmi zásahy nejlepší střelec loňského ročníku extraligy Jan Kupa. Ten tak vyšel lépe z ostře sledovaného duelu kanonýrů proti domácímu Alexandru Moješcikovi, jenž rozvlnil síť pětkrát.

Ptáčník byl spokojen s týmovým výkonem

Jedním z důležitých hráčů Brna byla další letní akvizice Adam Ptáčník. Urostlá spojka mířila přesně čtyřikrát a pomáhala také v obranné fázi. „Rozhodl druhý poločas. Po prvním jsme sice prohrávali, ale řekli jsme si v šatně, co chceme hrát, že se vrátíme k té naší tvrdé obraně, kterou jsme předváděli na začátku, a hlavně jsme se uklidnili. To se povedlo a proto můžeme dneska slavit vítězství,“ hodnotil zápas Adam Ptáčník.

Hostům zlomil vaz i velký počet technických chyb, který takto zkušený výběr vyprodukoval hned dvacet. „Myslím, že jsme soupeře naší agresivní soupeře donutili k velkému počtu technických chyb. Dobře jsme se posouvali, pořád jsme tam byli ve dvou na jejich hráče, kteří jsou výborní jeden na jednoho. Myslím, že dost těch jejich chyb bylo vynucených,“ dodala letní posila Brňanů.

Pro Jihomoravany tak jde po předchozí porážce od Plzně o velmi důležité vítězství. „Je to skvělé. Chtěli jsme dneska odčinit tu Plzeň, která nás tady dá se říct rozsekala. Lovosice je doma porazili, takže jsme si řekli, že musíme dneska vyhrát a to se podařilo. Je to od nás skvělý úvod, šest zápasů a pět výher,“ upřesnil Ptáčník, který si přestup do Kéniku zatím pochvaluje: „Cítím se tu skvěle. Kabina je super, tréninky jsou super. Myslím si, že to šlape a začínáme se sehrávat. Máme nové hráče, sedá si to a myslím, že budeme silní.“

Úspěšný den českého basketbalu v Evropě. Žabiny se vrátily do Euroligy vítězně, překvapil také Nymburk

další zajímavé články