čtvrtek, 03. 10. 2024
Senzace! Druhé lize nečekaně vévodí Chrudim disponující nejlepším útokem a druhou nejpevnější obranou

Senzace! Druhé lize nečekaně vévodí Chrudim disponující nejlepším útokem a druhou nejpevnější obranou

To, že se bude pohybovat na čele Chance NÁRODNÍ LIGY exligový Zlín, který touží po okamžitém návratu mezi elitu, se tak nějak očekávalo.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 03. 10. 2024
  • , zdroj fotky: MFK Chrudim

S tím, že povede po jedenácti odehraných kolech tabulku MFK Chrudim, se však nepočítalo a právě teď jde o nejpříjemnější překvapení druholigové branže.

Podepsán je pod tím realizační tým v čele s hlavním trenérem Jindřichem Tichaiem, jenž u červenobílých barev spolupracuje s Dušanem Binderem, Ondřejem Kesnerem či Petrem Maškem. 

Zasloužená remíza, Sparta Stuttgart zaskočila, říká expert Rajnoch. Jaké šance dává Letenským na Manchesteru City?

Nenápadný východočeský soubor má k tomuto datu stejně bodů jako mnohem ambicióznější "ševci", dokázalo však vstřelit o deset branek více a díky pětadvaceti přesným zásahům ho zdobí status nejproduktivnějšího mužstva soutěže.

Nejvíce je v tomto směru vidět jednadvacetiletý mladík David Látal, který už leccos nastínil v minulém soutěžním ročníku a momentálně je po deseti startech na sedmi trefách.

Chrudim už nedostala branku čtyři zápasy v řadě

K zahození není ani pět inkasovaných branek, což je na jedenáct duelů velmi solidní a MFK má hned po Zlínu druhou nejpevnější obranu.

Současná třiadvacetiletá jednička Jáchym Šerák dokázal udržet již sedm čistých kont (v posledních čtyřech střetech neinkasoval) a v tomto směru se tak vyrovnal i nejlepšímu brankáři soutěže Stanislavu Dostálovi ze zlínské Letné.

Naposledy ve Vyškově to byl ze strany Chrudimi bezchybný koncert. Kosek s dvougólovým Hrubešem totiž zařídili v Drnovicích hladkou výhru 3:0.

Zbrojovku vnímám jako historicky zásadní značku českého sportu, prohlásil nový sportovní ředitel Brna Martin Jiránek

Ještě před další reprezentační pauzou přivítá Chrudim před vlastním publikem desátou Viktorii Žižkov a pakliže potvrdí roli favorita, na druholigovém čele se bude vyhřívat i v dalších týdnech.

I když hodně předbíháme, celek ze stadionu Za vodojemem by se nemusel obávat ani případné prvoligové budoucnosti. Nové arény v Pardubicích či Hradci Králové nejsou daleko a v tamním regionu by si určitě vyšli vstříc.

další zajímavé články