čtvrtek, 03. 10. 2024
Talentovaný Redlich míří do Litoměřic. Rytíři jsou doma stále stoprocentní

Talentovaný Redlich míří do Litoměřic. Rytíři jsou doma stále stoprocentní

Dvacetiletý kladenský útočník Sebastián Redlich bude fromou střídavých startů nastupovat v Maxa lize za Litoměřice.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Po návratu ze Švédska odehrál Redlich za Rytíře posledních pět přípravných duelů a také nastoupil do pěti extraligových zápasů. K ještě většímu hernímu vytížení by se měl dostat právě díky střídavým startům v Litoměřicích, aktuálně osmém celku Maxa ligy. 

Bronzového medailistu z posledního juniorského mistrovství světa nyní čeká další velká zkušenost. V dresu Stadionu Litoměřice se poprvé představí už dnes v utkání proti Prostějovu.  

Rytíři doma kosí favority 

Hokejový fanoušek je při pohledu na extraligovou tabulku překvapen. Kladno je po nekompletním sedmém kole šesté. Jedenáct bodů loni u kladenských hokejistů svítilo symbolicky po jedenáctém kole, nyní Rytířům stačilo ke stejnému zisku pouhých sedm utkání. 

Úvodní branku v souboji obstaral z pohledné přesilovkové akce Jarůšek. V prostřední dvacetiminutovce padly hned čtyři branky, z toho do každé klece dvě a Kladno stále bylo o jednu přesnou trefu dál. Další branka i přes četné možnosti nepadla a Kladeňáci získali další tři body do tabulky. 

Vítězství nad Oceláři symbolicky režíroval obránce Petr Šenkeřík, jenž na jaře s Třincem slavil zisk mistrovského titulu. “Sedla si tu výborná parta. V Třinci si každý uvědomoval, jakou má kdo roli v týmu. Cítím, že u nás je to teď podobné,” uvedl v rozhovoru Šenkeřík, který se na výhře proti bývalému zaměstnavateli asistencí. Šenkeřík by byl rád, kdyby Kladno i nadále zůstalo nedobytnou tvrzí, ze které si soupeři zatím ještě nedovezli ani bod. 

Zatímco loni si pro body do Kladna jezdil téměř každý soupeř, letos ve středních Čechách neuspěla Sparta, Brno a ani Třinec. “Kéž by to tak zůstalo. Nikomu nedáme body zadarmo a chceme, aby se tady soupeřům hrálo špatně,” řekl Šenkeřík. 

Litvínov nadále posouvá svůj vlastní rekord, obhájce titulu nečekaně padl na Kladně

další zajímavé články