neděle, 06. 10. 2024
Nabité házenkářské odpoledne! Prodlouží Slavia svou řadu neporazitelnosti?

Nabité házenkářské odpoledne! Prodlouží Slavia svou řadu neporazitelnosti?

Po krátké reprezentační přestávce má tuzemská nejvyšší házenkářská soutěž žen na programu své čtvrté pokračování. Dnes bude k vidění hned pět duelů. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Český svaz házené

Zora se pokusí skolit lídra soutěže 

Po dvou porážkách se Hanačky prvního triumfu dočkaly ve třetím kole na půdě Hodonína, díky čemuž poskočily na osmé místo. Nyní přijede do Olomouce vedoucí celek MOL Ligy, tedy IUVENTA Michalovce. Hanačky by rády napodobily výkony ze svých posledních dvou domácích vzájemných klání s IUVENTOU, kdy jednou dokázali zvítězit a podruhé braly bod za remízu.  

Hodonín vyzve slovenské mistryně 

Hráčky z jižní Moravy se utkají v souboji s Dunajskou Stredou. Díky remíze s Plzní se Hodonín s jedním bodem drží na deváté pozici, za to obhájce titulu ze Slovenska je zatím stoprocentní a pouze vinou horšího skóre je na druhém místě za IUVENTOU. 

Plzeň bude se Slovanem usilovat o první výhru 

Oba týmy v aktuálním ročníku ještě neokusily radost z vítězství. Západočešky sice mají bod za remízu s Hodonínem, ale svůj bodový počin si chtějí vylepšit v následujícím utkání se Šaľou, která se krčí bez bodu na posledním místě. 

Kynžvart se chce odrazit k lepším zítřkům 

Vicemistr české části MOL Ligy z Kynžvartu se v nové sezoně doposud výsledkově trápí. Po smolných porážkách s Dunajskou Stredou a se Slavií si Západočešky konečně spravily chuť a vyhrály v Šaľe. Na západ Čech tentokrát přicestuje předposlední Poruba, které se nepovedl zejména předchozí domácí duel se Zlínem. 

Baník má šanci dotáhnout se na Slavii 

Černým andělům se nepovedlo poslední vystoupení v Dunajské Stredě, odkud si Baník přivezl porážku. Lehká šichta nečeká obhájce prvenství ani tentokrát, protože do Mostu přicestuje pražská Slavia, která je zatím stoprocentní.  

Zlín prahne po třetím vítězství v řadě 

Zlín s Pískem se nacházejí na pátém, potažmo šestém místě tabulky a mají shodně čtyři bodu za dvě výhry. Valašky po příchodu brankářky Petry Kudláčkové herně rostou a dobrou formu z posledních dní chtějí potvrdit i proti Písku, jenž obhajuje bronzové medaile. Zatímco Zlín v minulém klání přetlačil Porubu, Písek si připsal premiérovou porážku proti IUVENTĚ. 

Kénik jde do čela! Věděli jsme, že to tady bude divočina, ale podali jsme velice koncentrovaný výkon, řekl kouč Pavel Hladík

další zajímavé články