neděle, 06. 10. 2024
Kénik jde do čela! Věděli jsme, že to tady bude divočina, ale podali jsme velice koncentrovaný výkon, řekl kouč Pavel Hladík

Kénik jde do čela! Věděli jsme, že to tady bude divočina, ale podali jsme velice koncentrovaný výkon, řekl kouč Pavel Hladík

Házenkáři Brna zvládli sobotní duel ve Frýdku-Místku a minimálně do úterý se vyhoupli do čela české nejvyšší soutěže.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 09. 2024
  • , zdroj fotky: SKP Pepino Frýdek-Místek

Sobotní souboj mezi Frýdkem-Místkem a Brnem skončil jednoznačným vítězstvím Jihomoravanů 23:31. Brno si šlo za vítězstvím už od úvodních minut, kdy si vypracovalo náskok a prakticky ovládlo stylem start – cíl celé utkání. Poločasové vedení 10:15 vypadalo z pohledu hostů nadějně, i tak ale nepolevili ani po změně stran a nakonec dokráčeli k vysokému vítězství 23:31. Velký podíl na čtvrtém triumfu v této sezoně mělo dvojice Vukičevič – Moješcik, která dohromady nasázela úctyhodných 17 gólů. Hlavním klíčem k úspěchu však byl především skvělý týmový výkon. Chtěl bych klukům poděkovat, protože podali velice koncentrovaný výkon. Věděli jsme, že to tady bude divočina. Myslím si, že rozhodlo to, že jsme si pohlídali věci, které byly důležité, a soustředili jsme se na házenou,“ hodnotil výhru trenér Brna Pavel Hladík.

Svěřencům Hladíka vydatně pomohla také koncentrovaná defenziva. „Věděli jsme, že musíme Frýdek-Místek dostat na málo branek. Důležité bylo, že jsme byli velice disciplinovaní také v obraně. V předchozích zápasech dal Frýdek-Místek hodně branek z rychlých protiútoků. Tentokrát se o to dvakrát pokusil a dvakrát jsme jim vzali míč. Jsme moc rádi, že jsme si připsali třetí dominantní výhru. Je ale začátek sezony, takže nemá cenu být na hrušce. Teď nás čekají dva těžké zápasy. Teď se ukáže, jak na tom jsme, ale musím klukům poděkovat za to, jak zvládli vstup do soutěže,“ dodal Hladík. Kénik tak po čtyřech kolech zůstává stále stoprocentní a s osmi body na kontě vévodí české extralize.

Překvapilo Nové Veselí, po senzaci sahal i Majlont

Další brněnský celek SHC Maloměřice přivítal v rámci sobotního programu 4. kola na své palubovce Jičín. Ačkoliv byli hosté mírným favoritem, dalo se očekávat, že domácí nedají svoji kůži lacino a budou chtít získat první letošní body. Jihomoravané předvedli dobrý start do obou poločasů, jenže koncovky jim naopak hrubě nevyšlo a to je stálo lepší výsledek, než porážku 25:28. Maloměřice ve 47. minutě vedly rozdílem tří branek, jenže svůj gólový polštář prohospodařily a nakonec zůstávají dále bez bodu. To Jičín poskočil na 4. místo v tabulce.

Hned za ním se aktuálně nachází Nové Veselí, které doma poněkud překvapivě uštědřilo debakl Kopřivnici. S loňským čtvrtým nejlepším týmem extraligy si celek z Vysočiny poradil poměrem 36:27. Nové Veselí tak na začátku soutěže prokazuje kvalitu a pokud si udrží výkonnost, nemělo by tentokrát chybět v play-off.

Čtvrté kolo extraligy začne již v sobotu. Které týmy se v něm střetnou proti sobě?

další zajímavé články