neděle, 29. 09. 2024
Čtvrté kolo extraligy začne již v sobotu. Které týmy se v něm střetnou proti sobě?

Čtvrté kolo extraligy začne již v sobotu. Které týmy se v něm střetnou proti sobě?

Házenkářská extraliga bude o víkendu pokračovat čtvrtým kolem. V sobotu a neděli se odehraje pětice duelů, zbylý jeden je pak na programu v první říjnový den. Které celky si to rozdají o další body?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: SKKP Brno, Natalia Jagelska

Maloměřice – Jičín, sobota 14:00

Jihomoravané budou chtít před domácím publikem poprvé v sezoně bodovat. Tentokrát se postaví proti Jičínu, který by měl být jedním z těch hratelnějších týmů pro Majlont. Jičín sice v minulém kole porazil Strakonice vysoko 42:30, přesto se dá očekávat, že zápas v Maloměřicích bude mnohem vyrovnanější. Mírným favoritem bude Jičín, přesto však lze očekávat v tomto utkání překvapení.

Nové Veselí – Kopřivnice, sobota 17:00

Domácí začali letošní ročník poněkud překvapivou výhrou v Zubří, jenže od té doby prohráli obě dvě další střetnutí. Kopřivničtí zatím mají odehráno o jeden zápas méně, i tak ale drží stoprocentní bilanci, čímž navazuji na loňské 4. místo, které bylo klubovým historickým úspěchem. S Jičínem i Maloměřicemi však Kopřivnice vyhrála pouze o gól, a tak můžeme očekávat překvapení také na Vysočině.

Frýdek-Místek – Brno, sobota 17:30

Duel, který bude budit emoce. Tak by se dalo charakterizovat klání ve Frýdku-Místku, jehož řady před sezonou opustila opora Alexandr Moješcik. Právě jeho odchod vzbudil mezi oběma kluby emoce a je dost pravděpodobné, že se bude jiskřit také na palubovce. Jihomoravský celek bude v utkání favoritem, v dosavadním ročníku zatím působí jistým dojmem a bez ztráty kytičky bude nejspíš i po zápase ve Frýdku. Domácí však umí přesvědčit, o čem už se letos přesvědčil třeba vicemistr z Plzně.

Plzeň – Strakonice, neděle 10:30

Západočeši se v úvodu soutěže potýkají se slabší formou, když ze tří zápasů posbírali pouhé dva body. Sezona je ale dlouhá a i letos by měla Plzeň figurovat ve vyšších patrech tabulky. Ideální možnost nasměrovat se k vzestupu bude mít už v neděli, kdy bude hostit prozatím jeden z nejslabších týmů Strakonice. Jihočeši zatím nastoupili pouze dvakrát a v obou případech si odnesli vysoký debakl.

Lovosice – Zubří, neděle 17:00

Valaši před sezonou vyhlásili útok na medaile, zatím ovšem neprožívají zrovna povedený start a v Lovosicích by potřebovali bodovat. Severočeši se však po úvodní remíze s Duklou dostali na vítěznou vlnu a se Zubřím budou chtít prodloužit sérii vítězství. Podle předpokladů by se tak mělo jednat o šlágr tohoto kola.

Dukla Praha – Karviná, úterý 17:00

Další velmi zajímavý zápas bude k vidění na Ruzyni, kde se tentokrát představí Karviná. Svěřenci Daniela Kubeše budou chtít navázat na středeční vítězství se Zubřím, nicméně proti sobě budou mít tentokrát úřadujícího mistra české extraligy. Slezané jsou zatím v naprosté pohodě, v domácí soutěži jsou stále stoprocentní a navíc si zvedli sebevědomí nedávným postupem do Evropské ligy.

Není všechno jenom o gólech, říká obávaný kanonýr a vycházející hvězda české extraligy Alexandr Moješcik

další zajímavé články