sobota, 05. 10. 2024
Cyklisté se nezastaví. Bittner zahájil desátým místem závod Kolem Chorvatska

Cyklisté se nezastaví. Bittner zahájil desátým místem závod Kolem Chorvatska

Před dvěma dny Tadej Pogačar svým skvostným sólem ukončil světový šampionát ve švýcarském Curychu, dnes už ale byla na programu úvodní etapa závodu Kolem Chorvatska. A český závodník Pavel Bittner se v ní rozhodně neztratil. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Závod s hromadným startem v Curychu absolvovali celkem čtyři čeští jezdci. Trio Boroš - Otruba - Schlegel nedokončilo, Mathias Vacek ale obsadil vynikající dvacáté místo.

Z naprosto zaslouženého titulu se radoval slovinský cyklista Tadej Pogačar, který se po dlouhém úniku zapsal do cyklistické historie. Jako teprve třetí jezdec v historii získal v jediném roce tituly z Gira, Tour de France a právě ze světového šampionátu.

Cyklistika tím ale svou sezonu neukončila a už dnes se rozjel etapový závod Kolem Chorvatska. Do něj nejlépe vstoupil Alexander Kristoff, jenž odolal v závěrečném sprintu ataku italské dvojice Lonardi - Bruttomesso a po první etapě je tak v čele.

V posledním evropském jedničkovém etapovém závodu, který potrvá do neděle 6. října, se představuje také trio českých reprezentantů. V první etapě dojeli všichni ve stejném čase jako vítězný Nor.

Nejlépe nakonec dopadl jednadvacetiletý rodák z Olomouce, který po korekci výsledků dojel na jedenácté pozici. Osmadvacetiletý Dominik Neumann zapsal třiadvacáté místo, Michal Schuran dojel šestašedesátý.

další zajímavé články